Bloemkool salade

De minimale groente inname per dag per persoon is 250 gram, maar het liefst natuurlijk meer. Wanneer je enkel groenten eet bij het avond eten, is dit lastig te behalen. Het is dus erg verstandig om bij de lunch ook al groenten te eten. Dit kan simpel een stukje tomaat of komkommer op je boterham zijn, maar je kunt ook kiezen voor deze bloemkool salade.

 

Ingrediënten:

- Bloemkool

- Paprika poeder

- Croutons

- Sla naar keuze

- Kaas blokjes

- Gekookt ei

 

Je begint met het licht roosteren van de bloemkool in de oven. Voordat de bloemkool de oven in gaat besprenkel je de roosjes met een beetje olie en paprika poeder. Wil je meer smaak toevoegen? Dat kan, eigenlijk elke kruiden kan over de roosjes gedaan worden. Zet de bloemkool voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven op ongeveer 190 graden.

 

Geen zin/tijd om deze stap tijdens de lunch te doorlopen? Maak dit dan tijdens het avondeten, de dag van te voren. Je staat dan toch al in de keuken en eigenlijk is het vooral de oven die het werk doet!

 

De salade is in een hand omdraai gemaakt. Je bakt een schaal/kom en doet hier alle ingrediënten in je bent klaar. Het is dus een salade die je erg snel kunt maken, mits je de bloemkool de avond van te voren al hebt gemaakt. Tijdens het maken van dit recept heb ik gekozen voor ijsberg sla. Dit heb ik gedaan omdat ik een persoon ben die vergeet te drinken. IJsberg is een en al water, dus in dat geval een goede keuze om wat extra vocht binnen te krijgen. Wil je wat meer smaak toevoegen? Kies dan voor bijvoorbeeld een rucola slag melange.

 

Croutons kun je kant en klaar kopen, maar ik vind het heerlijk om dit zelf te maken met oud brood. Op die manier hoef je het brood niet weg te gooien, want daar is het veel te duur voor als je het mij vraagt.

 

Wil jij dus meer groenten over de hele dag eten, zonder als een konijn de hele dag op groen te knabbelen? Maak dan eens deze salade voor de lunch om te Genieten zonder Gluten.

Bloemkool salade