Broodje hotdog met zoete aardappel friet

Soms wil je voor de lunch of het diner gewoon simpel eten en laten we eerlijk zijn, dan is een vette hap altijd lekker. Wil je het dan toch een klein beetje gezond maken? Maak dan je zelf gesneden frietjes klaar in de oven en neem in plaats van een snack een lekker broodje hotdog.

 

Ingrediënten:
- Pistolet naar keuze

- Hotdog naar keuze

- Ui

- Saus naar keuze

- Zoete aardappel

- Olie

- Peper en zout

 

Begin met het schillen van de zoete aardappel en snijd deze in ongeveer even grote stukken. Door ze allemaal even groot te snijden, zorg je ervoor dat ze ongeveer tegelijk gaar zijn. Leg de frieten op een ovenplaat, besprenkel met wat olie, peper en zout en doe ze in de oven. Het is belangrijk dat je de oven niet te hoog zet. Je kunt de oven beter op 150 graden zetten en ze wat langer laten garen dan op 160 graden en ze laten verbranden. Wanneer de aardappel namelijk wat verbrand en zwart wordt, is de smaak zeer intens en bitter.

 

Naast de frietjes, bak je ook je pistolet naar keuze af in de oven. Zelf ben ik voor een broodje van Schär gegaan, maar dit kun je natuurlijk helemaal zelf kiezen.

 

Zet een pan op het vuur met een klein beetje boter erin zodat je de in ringen gesneden uien erin kunt bakken. Het bakken van de uien duurt ongeveer een minuutje of 5. Zorg dat het vuur niet te hoog staat, want je wilt natuurlijk niet dat de uien verbranden. Er zijn verschillende soorten hotdogs te koop. Zelf heb ik die van de Albert Heijn gebruikt, maar er zijn er natuurlijk talloze te vinden. Zorg dat je altijd even de verpakking controleert of je ze wel mag. Bak de hotdogs zoals aangegeven op de verpakking.

 

Als alle ingrediënten klaar zijn, is het tijd om de hotdog te gaan bouwen. Begin met het opensnijden van het broodje en de uien in het broodje te leggen. Hierna is het tijd voor de eerste saus naar keuze, gevolgd door de hotdog waarna je weer een saus toevoegt. Uiteraard is dit slechts een basis voor een broodje hotdog, je kunt eigenlijk alles toevoegen aan het broodje wat je lekker vind. Als laatste voeg je de frietjes toe aan je bord en is het tijd om te Genieten zonder Gluten.

Broodje hotdog