Gegrilde groenten salade

Gegrilde groenten salade

Ik vind het heerlijk om op zaterdag naar de groenteboer te gaan voor verse groenten. Aangezien ik alleen woon, vind ik het een groot voordeel dat je alle hoeveelheden zelf kunt bepalen. Daarnaast blijven de groenten langer goed en de prijs is ook altijd leuk. Na mijn bezoek aan de groenteboer vind ik het heerlijk om meteen aan de slag te gaan met alle groenten die ik heb gekocht.

 

Ingrediënten:

  • Spinazie
  • Komkommer
  • Snoep/cherry tomaten
  • Sperziebonen
  • Paprika
  • Cashewnoten
  • Selderij
  • Ei
  • Peper
  • Zout

 

In vind het fijn om diverse structuren in mijn salade te hebben. Vandaar dat ik sommige groenten grill/bak in de pan en anderen rauw eet.

 

Zet als eerste water op om een ei te koken voor in de salade. Was de spinazie en leg deze op je bord/in de schaal als basis van de salade.

 

Zet een pan op met olijf olie om de sperziebonen in te bakken. Ik doe dit voor mijn salade altijd met net iets meer olie dan normaal. Op deze manier vormt de extra olie als het ware de salade dressing. Heb je liever een sla dressing? Bak de groenten dan in een kleine hoeveelheid olie.

 

Terwijl de bonen in de pan liggen, snij je de helft van de selderij om mee te bakken. De andere helft voeg je rauw toe aan de spinazie. Dit doe je ook met de tomaten en de paprika.

 

Voeg komkommer stukjes toe aan de salade en haal de groenten van het vuur. Doe ze even in een bakje om af te koelen voordat je ze aan de salade toevoegt. Gebruik de pan en de achtergebleven olie om de cashewnoten in te roosteren.

 

Zodra de groenten een beetje zijn afgekoeld, voeg je ze samen met het gekookte ei en de geroosterde noten toe aan de salade en je kunt gaan Genieten zonder Gluten.