Groene asperge lunch

Soms heb je van die momenten dat je eens lekker los wil gaan in de keuken en proberen om een restaurantwaardig gerecht te maken. Groene asperges vind ik persoonlijk een wat duurdere groenten, maar absoluut een van de lekkerste groenten die er is. Wanneer ik hier dus mee kook, zorg ik altijd dat het net iets specialer is, iets meer restaurantwaardig. Zo ook dit recept.

 

Ingrediënten:

- Verse rode kool

- Groene asperges

- Spekjes

- Rucola

- Ei

- Stokbrood

 

Begin met het koken van een ei en het afbakken van stokbrood naar keuze. Het lekkerste eitje bij dit gerecht is een zacht gekookt ei of zelfs een gepocheerd ei. Zelf was ik te druk bezig met al het andere waardoor ik een hard gekookt ei had, maar dat maakt het niet minder lekker.

 

Snijd een paar repen van de verse rode kool af en bak deze in een klein beetje olie. Zelf maakte ik gebruik van knoflookolie, maar je kunt hiervoor elke olie gebruiken die je lekker vindt. Bak de rode kool voor ongeveer 5 tot 10 minuten in de pan op hoog vuur. Zorg dat je er wel naast blijft staan en non stop roert zodat het niet verbrand.

 

Haal de rode kool uit de pan en laat het afkoelen en bak ik dezelfde pan de asperges voor ongeveer 5 minuten. Zelf houd ik ervan als er nog een beetje bite aan zit, maar sommige vinden het lekker als de asperges wat zachter zijn. Als dat het geval is moeten ze iets langer in de pan liggen.

 

Terwijl de asperges net als de rode kool afkoelen, is het tijd om de spekjes te bakken. Aangezien ik geen afwasmachine heb, gebruik ik zoveel mogelijk een pan. Hierdoor duurt het maken van dit gerecht iets langer, maar daardoor heb ik niet non stop 100 pannen om af te wassen.

 

Zodra alles klaar is, is het tijd om het bord op te maken. Begin met het snijden van het stokbrood en rooster het daarna nog even kort in de pan zodat het extra krokant is. Daarna is het tijd om alles op het bord te gaan lekker. Ik begon met de rode kool, daarna de asperges en de spekjes, dan de rucola en als laatste het ei en het stokbrood. Nog een klein beetje peper en zout erbij voor de smaak en het is tijd om te Genieten zonder Gluten.