Rauwe ham sandwich

Misschien ben ik wel de enige, maar wat vind ik lunch toch een lastige maaltijd om in een restaurant te bestellen. Daarnaast vind ik het ook lastig om thuis in het weekend een lekkere lunch te maken. Meestal is dit een soepje, salade of tosti, maar soms wil ik mezelf wat meer uitdagen. Dit heeft geresulteerd in het volgende recept; de rauwe ham sandwich.

 

Ingrediënten:

- 2 boterhammen (ik heb de meerzaden van Albert Heijn gebruikt)

- Rauwe ham

- Tomaten tapenade

- Tomaat

- Mozzarella

- Komkommer

 

Zelf vind ik het heerlijk dat het brood van de Albert Heijn zo lekker ‘zacht’ is en niet uit elkaar valt. Andere personen met coeliakie begrijpen hopelijk precies wat ik bedoel met zacht. Dat zachte en verse dat glutenvol brood standaard heeft, is bij glutenvrij uniek. Je kunt ervoor kiezen om voor deze sandwich het brood eerst te roosteren, maar dit doe ik opzettelijk niet.

 

Begin met het insmeren van beide boterhammen met wat van de tapenade. Snijd de komkommer, tomaat en mozzarella in plakken. Zelf ben ik groot mozzarella fan dus hoe meer hoe beter, maar zorg dat het niet het gehele broodje overheerst.

 

Na het snijden komt het simpele werk; tomaatje, komkommerschijfje, mozzarella, 2 plakjes rauwe ham op de eerste boterham, tweede boterham bovenop alles, mesje er doorheen en violà. Binnen enkele seconde ben je klaar om te Genieten zonder Gluten. 

Rauwe ham sandwich