Rosbief ei bagel

Lunch hoeft niet ingewikkeld te zijn om lekker te zijn. Wanneer je eenmaal de bagels van happy bakers hebt geproefd, weet je eigenlijk 100% zeker dat je lunch lekker gaat zijn als de bagel de basis vormt. Dit lunch recept is dus eigenlijk ook heel makkelijk, maar zo lekker dat iedereen het eens moet maken.

 

Ingrediënten:

- Bagel (ik gebruikte die van Happy Bakers)

- Eieren

- Komkommer

- Mayonaise (let op, niet elke mayonaise is glutenvrij!)

- Bosui

- Rosbief

 

Als je het mij vraagt is er niets lekkerder dan zelf je salade maken. Je kunt zelf bepalen hoe veel je van elk ingrediënt erin doet. De meeste salades worden met een hele mayonaise gemaakt en daarnaast wordt er ook vaak gluten gebruikt om alles te binden. Wanneer je het zelf maakt kun je dit dus helemaal zelf bepalen.

 

Ik gebruikte 2 eieren en ongeveer 1,5 eetlepel mayonaise en een klein beetje peper en zout om de eiersalade mee te maken. Voor wat extra smaak gebruikte ik een bosuitje in de eiersalade. Het kost je slechts 2 minuten en je hebt een heerlijke eiersalade.

 

Terwijl je de eiersalade maakt, bak je de bagel af in de oven zoals aangegeven staat op de verpakking. Zorg dat je de oven eerst goed laat voorverwarmen. Zelf deed ik dit de eerste keer niet, omdat ik veel te veel honger had en daardoor was de bagel niet helemaal gaar. Dit is natuurlijk zonde van de bagel en het scheelt slechts een minuut of 3. Hoeveel honger je ook hebt, 3 minuten is echt te overzien.

 

Zodra de bagel klaar is, is het tijd om de bagel te beleggen. Je begint met een beetje eiersalade gevolgd door een paar plakjes komkommer en als laatste de rosbief. Het broodje is binnen no-time klaar, maar misschien nog wel sneller op gezien het feit dat de bagel een en al Genieten zonder Gluten is.

Bagel met rosbief en eiersalade