Shakshuka

We kennen het allemaal wel; je gaat een avondje stappen en je ligt veel te laat en met veel te veel drank op in je bed. De dag erna lijkt het alsof er een vrachtwagen over je heen gereden is en het enige wat je wil is vet eten. Tosti’s zijn hier een handig voor, maar sinds kort heb ik een nieuw gerecht gevonden; Shakshuka. Een heerlijk ei gerecht wat naast katervoer ook heerlijk is voor een uitgebreide brunch of lunch.

 

Ingrediënten:

- hamblokjes

- 1 kleine ui

- paprika

- tomatensaus

- 50ml water

- 2 eieren

- olie

- tomatenblokjes

 

Snij de paprika en ui in repen en zet een pan op het vuur met een klein beetje olie.

Zodra de olie warm is voeg je de hamblokjes en ui toe aan de pan. Bak dit ongeveer 5 minuten en voeg daarna de paprika toe aan de pan. Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenblokjes en tomatensaus toe. Laat dit ongeveer vijf minuten op het vuur staan, waarna je het in een ovenschaal doet.

 

Wanneer alles in de ovenschaal zit, voeg je het water toe en de eieren. Je kunt na smaak nog peper en zout toevoegen, zelf doe ik dit niet. Zet het ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden. Houdt het ei goed in de gaten, zodra al het eiwit wit is in plaats van doorzichtig, kun je heerlijk Genieten zonder Gluten.