Tosti club sandwich

In veel restaurants is de club sandwich een vast onderdeel van de menukaart. Altijd een goed idee als je het mij vraagt, maar soms wil je net iets meer of kan je niet kiezen tussen een club sandwich en tosti. Speciaal voor deze momenten is er de tosti club sandwich. Een club sandwich kun je natuurlijk maken met kip of ham. Ik koos voor dit recept voor ham, maar je kunt het zelf altijd aanpassen.

 

Ingrediënten:

- 4 boterhammen

- Kaas

- Rauwe ham

- Komkommer

- Tomaat

- Sla

- Kruidenboter

- Saus naar keuze

 

Begin met het roosteren van 2 van de 4 boterhammen. Dit kun je natuurlijk in de oven of een rooster doen, maar ik ben zelf fan van het roosteren in een koekenpan met een beetje knoflookolie. Op deze manier krijgt het brood ook nog een extra smaak van de knoflook.

 

Na het roosteren van de boterhammen, smeer je één kant van elke boterham in met kruidenboter. Terwijl de boter langzaam smelt, maar je van de andere twee boterhammen een tosti. Zelf maak ik ook deze het liefst in een pan, maar dit is geen must.

 

Wanneer de kruidenboter gesmolten is, is het tijd om de sandwich te gaan bouwen. Eigenlijk is de volgorde helemaal niet belangrijk en kun je er zo veel of weinig van elk ingrediënt op doen als je zelf lekker vindt.

 

Ik begon met sla en tomaat op de eerste boterham met kruidenboter. Daarop kwam een beetje mosterd dille saus en rauwe ham. Hier boven op doe je de tosti, zodra hij klaar is. De tosti beleg je weer met een beetje sla, komkommer en nog een plakje ham en als laatste de 4e boterham.

 

Hierna komt het lastige gedeelte, de gehele stapel netjes door midden snijden en hem gaan opeten zonder dat alles er tussen uitvalt. Het is soms een lastige klus, maar je zult gegarandeerd Genieten zonder Gluten.