Tosti party

Ik ben een groot fan van Masterchef Australia en vooral de tosti-aflevering vind ik altijd leuk. In deze aflevering moeten de kandidaten de lekkerste niet-standaard tosti maken. Ik blijf me bij deze aflevering altijd verbazen over de combinaties die worden gemaakt, maar het maakt me ook altijd enthousiast om zelf te testen. Je kunt natuurlijk onbeperkt combineren met ingrediënten en dat heb ik ook gedaan. Uiteraard blijven de hoofdingrediënten brood, kaas en dat dan tussen een ijzer, maar al de rest kun je zelf invullen.

 

De frikandel tosti

Ik had hem al vaak op Facebook voorbij zien komen en heb hem dus ook zelf gemaakt. De ingrediënten hiervan zijn; uien, brood (naar keuze), mayonaise, curry en uiteraard een frikandel.

De frikandel hoeft niet vooraf te worden gefrituurd, maar het is wel verstandig om ervoor te zorgen dat de frikandel ontdooid is.

 

Snij de frikandel in de lengte door en de uien in kleine stukjes. Smeer de boterhammen in met mayonaise en curry. Leg de uien en frikandel op de boterham en je kunt hem tussen het hete ijzer plaatsen. Ik heb bij deze tosti gebruik gemaakt van het witte brood van Bakker Leo.

 

Frikandel tost
Tuna melt tosti

Tuna melt

Eigenlijk is deze tosti al niet meer zo nieuw, veel mensen zijn al bekend met de tuna melt van onder andere de Subway. De ingrediënten zijn zelfgemaakte tonijn salade (met rode ui, tomaat, augurk en een klein beetje mayonaise), brood en cheddar smeltkaas.

 

Zelf maakte ik hierbij gebruik van de afbakbroodjes van de Aldi. Deze zitten niet vast in het assortiment, maar dit was een weekaanbieding. Snij de broodjes open en smeer één kant royaal in met de salade. Leg op de salade een plakje smeltkaas, andere kant van het broodje erop en het tosti ijzer in.

Vegie tomato tosti

Voor sommige mensen is een tosti pas een tosti als er ham of een ander soort vlees op de tosti zit. Voor mij geldt dit niet, ik vind een tosti zonder vlees net zo lekker als met. Een lekkere vegetarische versie van de tosti vind ik mijn vegie tomato tosti. De naam zegt het al; tomaat. In verschillende structuren en maten. De ingrediënten voor deze tosti; tomaten tapenade, brood naar keuze, verse tomaat, jonge kaas en rucola.

 

Smeer een van de boterhammen in met tomaten tapenade en leg op de andere verse schijfjes tomaat. Voeg aan de tomaat nog kaas en rucola toe, boterhammen op elkaar en grillen maar in het tosti ijzer.

Vegie tomato tosti
Restjes tosti

Restjes tosti

Deze tosti heeft zijn ontstaan te danken aan de vele restjes in mijn koelkast. Ik geloof erin dat je eten zo weinig mogelijk moet weggooien. Soms krijg je hierdoor combinaties die toch in de prullenbak belanden, maar deze tosti is als je het mij vraagt een tosti dat een goed voorbeeld is van restjes maaltijden. De ingrediënten van deze tosti; witte salade kaas, geraspte jonge kaas, grill worst, rucola en tomaten tapenade.

 

Om extra smaak te geven aan de tosti heb ik gekozen voor de ciabatta van Schär als brood. Snij het broodje open en smeer op één kant de tapenade en leg op de andere zijde de witte salade kaas. Leg op de kaas de worst, rucola en geraspte kaas en de andere zijde van het broodje en hup het tosti ijzer in.

Uiteraard zijn dit slechts een paar ideeën van verschillende soorten tosti’s die je kunt maken. Ik raad het iedereen aan om het tosti ijzer warm te maken en lekker te gaan proberen! Gebruik smaken en ingrediënten die jij lekker vindt en wie weet ontdek jij de tosti waarmee je de Masterchef Australia tosti aflevering met twee vingers in je neus wint. Misschien gaat het eerst een paar keer mis, maar uit eindelijk weet ik zeker dat je een heerlijke creatie maakt waardoor je kunt Genieten zonder Gluten.