Vietnamese omelet

Een boterham met omelet als lunch is altijd een goed idee, maar soms kom je er opeens achter dat je geen brood meer hebt liggen. Bij mij gebeurd dit met enige regelmaat, waardoor ik een omelet ben gaan maken die vullend is en waarbij geen brood gegeten hoeft te worden. Daar kwam het volgende recept uit.

 

Ingrediënten:

- Eieren

- Broccoli

- Cashew noten

- Paprika

- Taugé

- Shiitaki

- Ketjap

- Sojasaus

 

Om te beginnen zet je een pan op het vuur om de ongezouten cashew noten in te roosteren. Loop niet zomaar bij deze pan weg, want je wil natuurlijk niet dat de noten verbranden. Zorg dat je het vuur dus niet te hoog zet en met regelmaat schud met de pan.

 

Terwijl je de noten roostert, kun je alvast de groenten snijden. Dit hoeven niet hele kleine stukjes te zijn, maar als je dat is afhankelijk van wat je zelf lekker vind. Zodra de groenten gesneden zijn, voeg je ze toe aan de geroosterde noten. Zelf houd ik ervan als mijn groenten nog een stevige structuur hebben. Ik bak de groenten dus maar voor ongeveer 5 minuten en dan voeg ik een scheut ketjap toe.

 

Terwijl de groenten bakken, kluts je alvast twee eieren met een klein beetje ketjap en sojasaus. Zodra de groenten klaar zijn haal je deze van het vuur en gebruik je de pan om je eieren in te bakken. Zet het vuur laag en laat de omelet langzaam garen. Als de omelet bijna gaar is, voeg je de groenten nog even toe. Vouw de omelet dicht met de groenten erin, schuif hem op een bord en het is tijd om te Genieten zonder Gluten.