Warm broodje procureur

Een broodje met warm vlees en een heerlijke saus, het klinkt zo normaal, maar helaas is dit voor iemand met coeliakie niet zomaar kant en klaar te kopen in de winkel. Het broodje is punt één, de marinade van het vlees punt twéé en de saus vaak punt drié. Tijd dus om zelf de keuken in te duidelijk en een heerlijk warm broodje vlees maken.

 

Ingrediënten:

- Procureur

- Broodjes naar keuze

- Honing

- Ketjap

- Sojasaus

- Kruidenmengsel naar keuze

 

Hoe langer het vlees in de marinade ligt, hoe meer de smaak in het vlees trekt. Probeer dus het vlees al de dag voor het eten te marineren en tot die tijd in de koelkast te leggen. De marinade is makkelijk te maken; honing, ketjap en sojasaus. Meng het goed door elkaar en leg daarna het vlees in de marinade. Probeer om af en toe het vlees even te draaien terwijl de marinade erin trekt. Dit om ervoor te zorgen dat de marinade overal komt te zitten.

 

Als het vlees een nachtje in de marinade heeft gelegen, is het tijd om het vlees te gaan verwarmen. Haal het vlees uit de marinade en dek het droog. Gooi de marinade niet weg, deze ga je nog gebruiken. Wanneer het vlees is droog gedept, ga je een kruidenmengsel in het vlees masseren. Welk kruidenmengsel je gebruikt is eigenlijk niet erg. Zelf had ik een mengsel gemaakt met zout, peper, paprika poeder, uienpoeder en knoflook.

 

Als het kruidenmengsel in het vlees gemasseerd is, is het tijd om het vlees in de slowcooker te plaatsen. Het vlees moet ongeveer verwarmd worden tot 90 graden. Dit kun je meten met een vlees thermometer. Als je deze niet hebt, is het verstandig om je slowcooker minimaal 3 uur op hoog niveau aan te zetten. Geen slowcooker? Geen probleem je kan het ook braden in de oven. Zorg wel dat je dan een dichte ovenschaal gebruikt of aluminium folie over je schaal doet.

 

Hierna is het tijd om de saus te maken en het vlees nog even te grillen. Doe de marinade van het vlees in een pan om het te laten indikken tot saus. Doordat er honing in de marinade zit, is de kans groot dat er bellen ontstaan in de saus. Zorg dat je goed blijft roeren terwijl de saus indikt. Wanneer de saus iets dikker van structuur is geworden, leg je het vlees in de pan om te grillen. Terwijl het vlees grilt, schep je de saus over het vlees heen om ervoor te zorgen dat de saus over het hele vlees zit. Ondertussen kun je de gekozen broodjes afbakken zoals op de verpakking staat aangegeven.

 

Na ongeveer 5 tot 10 minuten grillen, is het vlees klaar en kun je het gaan snijden. Doordat het vlees erg mals is, snij je er zo doorheen. Leg het vlees op een broodje, schep er wat saus uit de pan overheen en het is tijd om te genieten. Het vlees is ook heerlijk om toe te voegen aan een borrelplank om zo van te Genieten zonder Gluten.

Warm broodje procureur
Procureur