Fruitige witte chocolade mousse

Zelf ben ik niet echt een toetjes mens, maar een goede witte chocolade mousse met rood fruit is altijd een goed idee. Daarnaast is het recept ook nog eens makkelijk te maken, maar je moet ook een klein beetje geduld hebben wanneer de mousse opstijft in de koelkast.

 

Ingrediënten:

- Witte chocola (ongeveer 100 gram)

- Slagroom (ongeveer 200/250 ml)

- Speculaas koekjes

- Rood fruit

- Aardbei/rood fruit roomyoghurt

Begin met het smelten van de chocola. Dit doe je au bain-marie, door een pan met water op het vuur te zetten en daar een schaal in te hangen met de chocola. Blijf tijdens het smelten door de chocola roeren zodat alle chocola goed smelt. Wanneer de chocola gesmolten is, laat je deze nog op laag vuur op staan.

 

Ondertussen ga je de verse slagroom kloppen met de mixer. Wanneer de slagroom opgeklopt is, voeg je ongeveer 2 á 3 eetlepels roomyoghurt toe aan de slagroom. Dit spatel je rustig door de slagroom heen. Als de roomyoghurt door de slagroom heen zit, voeg je de gesmolten chocola toe aan het mengsel. Je zet het mengsel voor ongeveer 1 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.

 

1 uur later is het tijd om het toetje te gaan stapelen. Je begint met het kruimelen van de speculaasjes. De kruimel vormt de bodem van het toetje. Waar je het toetje in maakt is niet zo van belang. Zelf koos ik voor een glas zodat de verschillende lagen zichtbaar zijn, maar je kan het ook in een kom maken. Als de kruimel op de bodem ligt, schep je de mousse in het glas, gevolgd door weer een laagje speculaaskruimels. Als laatste leg je nog wat rood fruit op de kruimel en dan is het tijd om te Genieten zonder Gluten.