Bloemkool spaghetti

We kennen het allemaal wel, je komt thuis na een dag werken en bent vergeten om vlees uit de vriezer te halen. Ik moet toegeven, dit gebeurd mij best vaak. Wanneer ik thuis kom ben ik altijd hongerig. Correctie, ik ben altijd hongerig, maar na een dag werken ben ik extra hongerig. Het ontdooien van mijn vlees in de magnetron duurt mij dus veel te lang en ze zeggen dat het ook niet al te best is voor je vlees. Een lekker gerecht zonder vlees in bloemkool spaghetti en het is ook nog eens snel klaar!

 

Ingrediënten:

- Spaghetti

- Bloemkool

- Ui

- Kookroom

- Geraspte kaas

- Peper & zout

- Knoflook

 

Snij de ui klein en doe deze in een warme pan met een scheut olie, peper, zout en knoflook. Terwijl de ui fruit in de pan, zet je een pan op met water en een snufje zout voor de spaghetti. Zodra het water kookt, voeg je de spaghetti toe aan de pan en kook je deze volgens de bereidingswijze op de verpakking.

 

Terwijl de ui op staat, snij je de bloemkool is grove stukken. Gebruik hiervoor een grote snijplank, want het snijden van de bloemkool kan voor veel 'troep' zorgen in de vorm van bloemkool stukjes over je hele aanrecht. Ja, ik spreek hier uit ervaring. Je kunt de bloemkool ook hakken in een hak molen.

 

Wanneer de uien verkleuren, voeg je de bloemkool toe. Na ongeveer 10 minuten voeg je een scheut kookroom toe. Wanneer je graag saus bij je spaghetti hebt, voeg je meer kookroom toe. Voeg als laatste wat geraspte kaas toe, wanneer de kaas begint te smelten voeg je de spaghetti toe. Als laatste breng je het op smaak met peper & zout. Binnen 20 minuten kun je dus heerlijk Genieten zonder Gluten.

 

Tip: uiteraard kun je bij vegetarische gerecht vis of vlees toevoegen. Wanneer je gaat voor vlees is gehakt een goede keuze bij bloemkool. Een lekkere vissoort bij het gerecht is pangasiusfilet.