Boerenkool met worst

In vrijwel elk Nederlands gezin komt elke winter boerenkool met worst op tafel. Een gerecht waar je mij ook erg blij mee maakt. Aardappelen eet ik vrijwel nooit, dus deze zijn ook niet standaard in mijn voorraadkast te vinden. Iets wat ik wel graag eet is fusilli, penne, spaghetti, macaroni en alle andere soorten pasta die je kunt verzinnen. Hierdoor kwam ik dan ook op het idee voor dit recept: Boerenkool met worst, spekjes én spaghetti.

 

Ingrediënten voor twee personen:

- 500 gram boerenkool

- 1 rode ui

- Rookworst

- 200 gram (glutenvrije) spaghetti

- Olijf olie

- Peper & zout

 

Zet een pan op het vuur met daarin water en zout voor de spaghetti. Zodra het water kookt voeg je de spaghetti toe en kook je deze volgens de bereidingswijze op de verpakking.

 

Terwijl de pasta kookt, zet je een pan om het vuur voor de pasta 'saus'. Laat de pan warm worden en voeg daarna een theelepel olijf olie toe. Wanneer de olie warm is voeg je de gesnipperde uit toe om het te fruiten. Na ongeveer 2 minuten voeg je de spekjes en boerenkool toe. Laat dit ongeveer 10 minuten op het vuur staan. Snijd ondertussen de rookworst in stukjes en voeg deze toe. Roer alles goed door en na 5 minuten kun je heerlijk Genieten zonder Gluten.