Rauwe ham pasta

Soms wil je een lekkere lichte pasta maaltijd met weinig ingrediënten die ook nog eens kan dienen als heerlijke pasta salade voor de lunch van de volgende dag. Dit snelle pasta recept is daar perfect voor.

 

Ingrediënten:

- Pesto (of maak deze zelf met basilicum, olie, knoflook, Parmezaanse kaas en pijnboompitten)

- Pasta

- Rauwe ham

- Mozzarella

- Peultje/sugar snaps

 

Wanneer je er voor kiest om pesto uit de winkel te gebruiken, kun je deze stap overslaan. Mix de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olie en verse knoflook met een staafmixer klein. Wanneer de basilicum niet echt fijn wordt, voeg je wat extra olie toe. Wordt het geheel te waterig? Doe er dan wat meer basilicum bij.

 

Terwijl je de pesto maakt, kun je water opzetten voor de pasta. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Zodra de pasta klaar is, doe je deze in een grotere pan zodat je het gerecht in één pan klaar maakt.

 

Na het toevoegen van de pasta, voeg je de peultjes/sugar snaps toe aan de pan. Dit laat je voor ongeveer 5 minuten op staan. Persoonlijk houd ik van een beetje bite aan mijn groenten. Heb je dit liever niet? Laat de groenten dan langer op staan voordat je de andere ingrediënten toevoegt.

 

Als de groenten de structuur hebben die je graag wil, voeg je de pesto toe en roer je het geheel goed door elkaar. Hierna voeg je de mozzarella toe en laat je deze langzaam smelten. Zodra de kaas gesmolten is, voeg je voor ongeveer 1 minuut de rauwe ham toe. Deze kan dan een klein beetje opwarmen, maar je kan hem ook pas toevoegen op je bord. Opscheppen maar en tijd om te Genieten zonder Gluten.

Rauwe ham pasta