Ravioli met pompoenpuree

Voor wie het nog niet wist; ik ben verslaafd aan de verse ravioli van de Albert Heijn. Het is dat ze aan de dure kant zijn, anders zou ik ze minimaal 4 dagen per week eten. Gelukkig is er met regelmaat een actie op de ravioli, waar ik dan altijd graag gebruik van maak. De ravioli heeft een heerlijke smaak van zichzelf, dus er moeten niet te veel overheersende smaken/sauzen bij geserveerd worden. Dit recept met puree is dan ook ideaal.

 

Ingrediënten:

- Verse ravioli

- Groenten bouillon

- Pompoen

- Knolraap

- Mascarpone

 

De ravioli is super snel gaar, begin dus niet te vroeg met het koken hiervan. Begin met het koken van de pompoen. Om te zorgen dat er extra smaak aan zit, kook je de groenten in de groenten bouillon. Na ongeveer 10 minuten voeg je de knolraap toe aan de bouillon. Het duurt ongeveer nog een minuutje of 10 tot beide groenten helemaal gaar zijn.

 

Giet de groenten niet af, maar schep ze uit de pan met bouillon. Je kunt dat namelijk de bouillon gebruiken om de ravioli in te koken. De ravioli is in 2 minuten gaar, dus blijf er goed bij staan. Zodra ze openbreken ben je eigenlijk al te laat.

 

Terwijl de ravioli kookt puree je de groenten. Om ervoor te zorgen dat de groenten bouillon smaak terug komt in het gerecht, gebruik je een klein beetje bouillon  bij de puree. Voeg niet te veel toe, want dat wordt de puree erg waterig. Om ervoor te zorgen dat de puree wat romiger wordt, voeg je na het pureren wat mascarpone toe.

 

Leg wat puree op een bord en daarop de ravioli. Eventueel kun je nog wat peper toevoegen, maar voeg geen zout toe. Er zit al een hoop zout in de bouillon en te veel zout is nooit goed. Hierna is het tijd om dit heerlijke gerecht naar binnen te werken en te Genieten zonder Gluten.