Romige zalm pasta

Een paar jaar geleden had de pasta keten Julia’s heerlijke zalmsaus. Als vis liefhebber was ik hier verzot op, helaas haalde ze deze uit het assortiment. Er zal dus nog maar één oplossing op, zelf de keuken in om het na proberen te maken of zelfs nog beter. Of hij beter is zal ik in het midden laten, maar hij komt zeker in de buurt.

 

Ingrediënten:

- Boter

- Vissaus

- Visbouillon

- Meel

- Mascarpone

- Prei

- Courgette

- Tomaat

- Zalm

- Pasta

 

Zet een pan met visbouillon op voor de pasta en kook de pasta volgens de verpakking. Terwijl de pasta kookt is het tijd om te beginnen met de saus. Begin met boter in een verwarmde pan en voeg daar wat meel aan toe. Zorg dat je tijdens het toevoegen blijft roeren om klonten te voorkomen. Zodra het een gladde massa is geworden, voeg je een klein beetje vissaus toe. Vissaus is sterk van smaak, dus let op dat je niet te veel toevoegt.

 

Na het toevoegen van de vissaus een klein beetje visbouillon toe om nog meer vissmaak in de saus toe te voegen. Zorg dat je continu blijft roeren in de saus om klonten te voorkomen. Ongeveer na 5 minuten voeg je een klein beetje mascarpone om de saus iets romiger te maken.

 

Hierna is het tijd om de groenten toe te voegen. Op zich is de volgorde niet van belang, mijn volgorde was: prei, courgette en dan tomaat. Gooi het niet in één keer alle groenten erbij, maar geef de groenten de tijd om opgenomen te worden in de saus. Zodra alle groenten zijn opgenomen is het tijd voor het belangrijkste ingrediënt van de saus; de zalm. Laat de saus ongeveer 10 minuten opstaan met de zalm erin voordat je de pasta toevoegt.

 

De meeste Hollanders willen op elke pasta kaas. Dit is dus absoluut een no-go als het aankomt op de Italiaanse pasta-regels. Niet doen dus en geloof me het is bij deze pasta totaal niet nodig, hij is van zichzelf al heerlijk romig. Tijd dus om op te scheppen en te Genieten zonder Gluten.