Spaghetti avocado

De afgelopen jaren is de populariteit van de avocado enorm gegroeid in Nederland. Ze ziet ze steeds vaker voorbij komen in een salade of als onderdeel van de lunch, maar je kan ze ook gebruiken voor je avond eten! Bijvoorbeeld als crème bij je spaghetti die je binnen 20 minuten op tafel hebt staan.

 

Ingrediënten:

- Spaghetti

- Chorizo worst

- Avocado

- Parmezaanse kaas

- Rucola

 

Begin met het koken van de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking. Wanneer de spaghetti klaar is, moet je het kookvocht niet geheel weggooien. Je hebt dit namelijk nodig voor het maken van de avocado crème.

 

Terwijl de pasta aan het koken is, is het tijd om de chorizo worst in stukjes te snijden en te bakken in een pan. Omdat de worst van zichzelf erg vet is, hoef je dit niet in olie te bakken. Zorg dat je het vuur niet te hoog zet onder de pan. Door het vet wil het soms flink gaan spetteren en daarnaast kan de worst ook snel verbranden.

 

Als de worst op het vuur staat, ga je aan de slag met het maken van de avocado crème. Deze maak je door avocado te mengen met Parmezaanse kaas en kookvocht van de spaghetti.

 

Als de spaghetti gaar is, voeg je deze toe aan de worst en laat je dit voor ongeveer een minuutje of 3 opstaan en roer je het goed door elkaar. Hierna is het tijd om de crème toe te voegen en deze voor een korte tijd mee te laten warmen in de pan. Dit hoeft echt enkele minuten puur dat het opwarmt en de crème over de hele pan verdeeld is.

 

Hierna is het tijd om de spaghetti op je bord te scheppen er nog wat verse Parmezaanse kaas overheen te strooien en rucola en je bent klaar om te Genieten zonder Gluten.

Spaghetti avocado