Spaghetti bolognese

Als echte pasta verslaafde kan je natuurlijk niet zonder een goed spaghetti bolognese recept. Thuis werd dit gemaakt met een hele hoop saus, maar sinds ik op mezelf woon ben ik gaan experimenteren en gekomen tot het volgende recept

 

Ingrediënten: 

- Spaghetti

- Gehakt

- Klein blikje tomaten puree

- Rode wijn (0,25 liter flesje)

- Runderbouillon blokje

- Selderij

- Uien 

- Paprika

- Champignons

- Olie

- Geraspte kaas

 

Snijd de uien en selderij in stukjes en fruit deze in een klein beetje olie. Zet ondertussen een pan water op voor de spaghetti. Om ervoor te zorgen dat de spaghetti extra smaak krijgt, voeg je 1/4 deel van een bouillon blokje toe. 

 

Na ongeveer 5 minuten voeg je een scheut rode wijn toe aan de ui en selderij. Laat de ui en selderij de wijn opnemen en voeg na een paar minuten het gehakt toe. 

 

Terwijl het gehakt gaart, snij je de champignons en paprika in stukjes. Zodra het gehakt gaar is, voeg je de tomatenpuree, het bouillon blokje en de rode wijn toe. Zelf doe ik meestal de helft van het flesje. De andere helft gebruik ik om te drinken bij het eten. Uiteraard kun je het ook laten staan voor een volgende keer. 

 

Wanneer de wijn is opgenomen door het gehakt/ verdampt, voeg je de groenten toe. Het opnemen duurt ongeveer 10 minuten. Laat de groenten minimaal 5 minuten meebakken. Hoe lang je de groenten mee wilt bakken, is afhankelijk hoe je je groenten graag eet. Persoonlijk vind ik het lekker als er nog een beetje bite zit aan mijn paprika, maar er zijn ook genoeg mensen die het liever zacht koken. Dit kun je zelf aanpassen, maar zelf haal ik na ongeveer 5 minuten de pan van het vuur. 

 

Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de 'saus' of schep het op de borden en schep de saus hier boven op. Maak het geheel af met geraspte kaas (gebruik hiervoor kaas die je zelf lekker vindt, jong, oud, parmezaan of een andere kaas). Schenk de overgebleven rode wijn in een glas en je bent klaar om te Genieten zonder Gluten.