Spareribs pasta

Vanwege mijn werk zijn er weekenden waar ik op zondagavond vermoeid thuis kom en totaal geen zin heb om nog te koken. Voor dit soort avonden is thuisbezorg de beste uitvinding ooit. Vaak is het sushi, maar op zijn tijd besteld ik een heerlijk stuk vlees. Wanneer het vlees is, is het vaak spareribs. Het voordeel hiervan is dat je er twee dagen van kan eten. Toch vind ik twee dagen achter elkaar hetzelfde eten niet altijd ideaal. Hierdoor ga ik vaak experimenteren. De ene keer is het gerecht een grote mislukking, maar soms zit er een heel recept tussen zoals mijn spareribs pasta. Naast het feit dat je hierdoor geen eten weggooit, is het ook nog eens super snel klaar!

 

Ingrediënten:

- De resten van de spareribs

- Pasta

- Rode ui

- Mais

 

Begin met het vlees van de ribben af te halen. Het makkelijkste is om de spareribs even op te warmen. Wanneer ze de hele nacht in de koelkast hebben gestaan, krijg je het vlees iets minder goed van het bot af. Terwijl je het vlees van de ribben haalt, zet je alvast water op voor de pasta.

 

Zodra het vlees van de botten af is, snijd je een rode ui fijn en fruit je deze in een klein beetje olie in de pan. Hierna voeg je het vlees toe aan de pan en kook je de pasta zoals vermeld op de verpakking. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk marinade/saus van de spareribs in de pan hebt. Dit zorgt voor extra veel smaak en dat je geen andere saus meer nodig hebt bij de pasta.

 

Na ongeveer 5 minuten voeg je de mais toe aan de pan. Aangezien het vlees in kleine stukken in de pan ligt, is het heel belangrijk dat je het vuur niet te hoog zet. Wanneer je dat wel doet, kun je het vlees droog koken wat natuurlijk zonde is.

 

Laat de mais voor ongeveer 5 minuten mee bakken in de pan, giet de pasta af, voeg het toe aan het vlees, even door elkaar roeren en je bent klaar om te Genieten zonder Gluten.