Witlof spaghetti

Zelf ben ik geen grote witlof fan, maar ik ben van mening dat je moet blijven variëren in de keuze van je groenten. Daarom ben ik dus gaan zoeken naar een recept met witlof wat me wel oké leek. Dat is pasta fan ben is bij iedereen wel bekend. Daarom besloot ik dus om deze twee samen te voegen tot één gerecht. Hieronder zie je het resultaat hiervan.

                    

Ingrediënten:

- Spaghetti

- Ham blokjes of spek blokjes (ik gebruikte ham)

- Witlof

- Slagroom of kookroom (ik gebruikte slagroom)

- Geraspte kaas

 

Begin met het koken van de spaghetti zoals op de verpakking aangegeven staat. Vergeet niet om een goede snuf zout toe te voegen aan het water waar je de spaghetti in kookt. Dit is een van de pasta tips die wij Nederlanders vaak vergeten. Meer van dit soort tips voor pasta kun je hier vinden.

 

Begin met het bakken van de ham blokjes in een pan zonder boter of olie. De blokjes hebben zelf al genoeg vet in zich om te voorkomen dat ze aanbranden. Uiteraard wel belangrijk dat je het vuur niet te hoog zet. Er mag dan genoeg vet in zitten om te bakken, maar ook dan kun je ze nog laten aanbranden.

 

Terwijl de ham aan het garen is in de pan, snijd je de witlof in kleine stukjes. Ik heb ongeveer een halve witlof gebruikt, maar dat komt omdat ik natuurlijk ook maar alleen eet. Wanneer de ham blokjes een beetje beginnen te verkleuren voeg je de witlof toe aan de pan.

 

Na ongeveer een minuutje of 5 á 10 voeg je een beetje slagroom toe die zal dienen als saus. Voeg op gevoel toe. Ik heb er zelf niet heel veel bij gedaan, omdat ik niet houd van mega veel saus bij mijn pasta. Let erop dat hoe meer je erbij doet hoe meer de witlof en ham blokjes zich vol zuigen hiermee en je dus eventuele knapperig-heid verliest.

 

Zodra de spaghetti klaar is, voeg je deze toe aan de pan en roer je het geheel goed door elkaar. Hierna ben je klaar om het op te scheppen. Vergeet de kaas er niet overheen te doen en dan is het tijd om te Genieten zonder Gluten.

Witlof spaghetti