Aardappelprei soep

Bij aardappels dacht ik in eerste instantie niet zo snel aan soep. Toch zag ik en hoorde ik steeds vaker over aardappel soep. Aangezien ik enorm fan ben van wat dikkere soepen was het dus nu echt eens tijd om een soep met aardappel te maken. Ik vond een mooi basis recept voor een aardappelsoep.

 

Ingrediënten:

- Aardappelen

- Ui

- Prei

- Groentebouillon

 

Begin met het schillen van de aardappelen en snij ze in ongeveer gelijkje kleine blokjes. De grote maakt niet heel veel uit, maar zorg dat ze wel allemaal gelijk zijn. Dit zorgt ervoor dat ze ongeveer tegelijk gaar zijn.

 

Doe een klein beetje olie in een verwarmde pan en laat de olie warm worden. Ondertussen snipper je een ui en deze fruit je voor een paar minuutjes in de warme olie. Hierna voeg je de aardappelblokjes toe en de in ringen gesneden preien. De verhouding aardappel prei is ongeveer 1:2. Laat de aardappel en de prei voor ongeveer een minuut of 5 bakken in de pan voordat je de groentebouillon toevoegt. Zorg dat je genoeg bouillon toevoegt zodat alle aardappelen gaar kunnen koken.

 

Laat de pan voor ongeveer 20 minuten op het vuur staan. Check tussendoor of de aardappelen al gaar zijn door er met een vork in te prikken. Zodra de aardappelen gaar zijn, haal je de pan van het vuur en pak je de staafmixer. Je pureert de aardappelen, prei en ui en je hebt je basis aardappelprei soep.

 

Je kunt eigenlijk alles wat je zelf lekker vind toevoegen aan deze soep, zoals bijvoorbeeld nog meer groenten, kip of zalm. Uiteraard is de soep op dit moment ook al heerlijk om van te Genieten zonder Gluten.

Aardappelprei soep