Broccoli soep

Een groentesoepje op zijn tijd is nooit weg, maar soms wil je er net een twist aan geven. Dit kun je doen door het toevoegen van verschillende ingrediënten. Dit kan zijn een kruid, maar ook noodles, croutons, gehaktballetjes of vis. Ik maakte deze keer broccoli soep met daarin gegrilde garnalen.

 

Ingrediënten:

- Broccoli

- Rode ui

- Witte ui

- Groenten bouillon blokje

- Water

- Kookroom

- Garnalen

- Knoflook

 

Begin met een klein beetje olie in je pan. Zodra de olie warm is, voeg je de uien toe om kort even te fruiten. Na het fruiten, voeg je de broccoli toe aan de pan. Zorg dat je niet alleen de roosjes gebruikt, juist ook de stam is heerlijk en goed te eten, deze kun je dus ook gebruiken.

 

Na ongeveer een minuutje of 5 voeg je het bouillon blokje en het water toe en laat dit voor ongeveer een uurtje op een laag pitje op staan. Wanneer je de geur van de soep door heel de keuken ruikt, weet je dat de soep klaar is om gepureerd te worden.

 

Met de staafmixer puree je de uien en broccoli. Als je een gladde soep hebt, zet je hem weer terug op het vuur met daarin kookroom om de soep iets romiger te maken.

 

Terwijl de soep opstaat, is het tijd om de garnalen te grillen met daarbij wat verse knoflook. Eventueel kun je ook nog wat chili toevoegen, als je van pittig houdt. Als de garnalen klaar zijn, schep je de soep in een kom en maak je hem af met de gegrilde garnalen en is het tijd om te Genieten zonder Gluten.

Broccoli soep met garnalen