Groene groenten soep

Eigenlijk kan elke groenten worden omgetoverd tot een heerlijke soep. Wanneer ik soep maak, kijk ik simpelweg op mijn keukentrolley welke groenten er nog liggen en of de smaken samen gaan. Deze keer lagen er alleen nog maar groene groenten en lagen er in de kast nog rijstnoodles. Een soepje is altijd lekker en door het toevoegen van de noodles zorgt er ook voor dat het net iets meer vult!

 

Ingrediënten:

- Broccoli

- 2 uien

- Courgette

- Bleekselderij

- 1x groente bouillonblokje

- 1,5 liter water

 

Snijd de groenten in stukken. Gooi de stronk van de broccoli niet weg. Deze is ook heerlijk om in de soep te gebruiken. Het is trouwens niet alleen lekker in de soep. Ik gebruik eigenlijk altijd de stronk als ik met broccoli kook.

 

Warm de pan op en doe er een scheut olie in zodra de pan warm is. Voeg de groenten toe aan de pan zodra de olie is opgewarmd. Laat de groenten goed karamelliseren, maar zorg dat de groenten niet aanbranden. Na ongeveer 5-10 minuten voeg je het bouillonblokje en het water toe.

 

Doe de deksel op de pan en laat de soep een uur op laag vuur opstaan. Zodra de hele keuken naar soep begint te ruiken, weet je dat de soep klaar is. Puree de groenten met een staafmixer fijn en voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.

 

Ze de pan terug op laag vuur en voeg de noodles toe aan de pan. Laat het ongeveer 15 minuten op staan zodat de noodles zacht kunnen worden. Zodra de noodles zacht zijn kun je heerlijk Genieten zonder Gluten.

Groene groentensoep