Oranje vissoep

Een soepje is altijd een goed idee als je het mij vraagt. Meestal maak ik groentesoep, maar soms wil je er ook wel eens iets extra’s bij zoals een gehaktballetje of wat vermicelli. Deze keer ging ik op zoek naar een lekkere manier om groenten te combineren met vis. Ik kwam tot deze oranje vissoep.

 

Ingrediënten:

- Rode ui

- Witte ui

- Wortel

- Vissaus

- Visbouillon

- Prei

- Vismix uit de vriezer

 

Deze soep begint, zoals vrijwel al mijn soepen, met het fruiten van de ui. Voor deze soep gebruikte ik zowel rode als witte ui. Laat de ui voor ongeveer een minuut of 5 fruiten voordat je de wortel en vissaus toevoegt. Durf het vuur op een redelijk niveau te zetten en blijf goed in de pan roeren. Op deze manier komen de smaken van de groenten goed vrij. Vissaus is erg sterk van smaak. Extra toevoegen kan altijd nog, eruit halen helaas niet. Wees dus voorzichtig met het toevoegen van de vissaus.

 

Na ongeveer 5 tot 10 minuten voeg je de bouillon toe. Zelf heb ik de visbouillon blokjes van het huismerk van de Albert Heijn gebruikt. Let goed op dat de bouillon die je gebruikt glutenvrij is, want dit is helaas niet altijd het geval.

Laat de bouillon voor ongeveer een uurtje opstaan op laag vuur. Wanneer het huis begint te ruiken naar de bouillon, weet je dat de soep lang genoeg opstaat. Check altijd even of de wortel helemaal gaar is. Als de bouillon gaar is, is het tijd om het geheel te pureren.

 

Terwijl de bouillon op staat, ga je de prei en vismix alvast bakken. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes, dus doe dit vooral niet te vroeg. Niet elke diepvries vismix is geheel glutenvrij. Vaak bevat de mix krabsticks die helaas niet glutenvrij zijn. Let hier dus goed op. Zelf gebruikte ik de mix van de Jumbo.

Als de vis gaar is, is het tijd om deze toe te voegen aan de gepureerde soep. Laat dit op een laag vuur nog ongeveer 5 minuten op staan. Proef tussendoor of er nog extra vissaus toegevoegd moet worden. Na 5 minuten is het tijd om te Genieten zonder Gluten.