Pindasoep

Ik houd enorm van een goede vullende soep voor de lunch. Om een soep vullend te maken worden er vaak croutons of vermicelli gebruikt, maar dit is natuurlijk van nature niet glutenvrij. Tuurlijk je kunt ze glutenvrij vinden in de winkel, maar dat is vaak duur en je moet opletten dat je niet per ongeluk het verkeerde kommetje pakken met glutenvolle toevoegingen. Een goede, lekkere, glutenvrije toevoeging is het gebruik van bonen. Deze pindasoep is vullend door het toevoegen van bruine bonen.

 

Ingrediënten:

- Satésaus

- Water

- Kokosmelk

- Rode paprika

- Bruine bonen

- Taugé

Het is belangrijk dat je bij het doen van de boodschappen goed oplet dat je de juiste satésaus koopt. Niet elk merk is glutenvrij en helaas kan dit ook met enige regelmaat wijzigen. Let er dus bij elke aankoop weer opnieuw op dat je de glutenvrije variant koopt.

 

De verhoudingen van de satésaus, kokosmelk en water zijn ongeveer 1;1;2. De groenten kun je, als je het mij vraagt, nooit genoeg in je soep doen. Dit is dus vooral op eigen gevoel en wat jij lekker vind.

 

Begin met een pan op het vuur met daarin de satésaus. Het is belangrijk dat je hierbij blijft en goed blijft roeren. Daarnaast voeg je ook na ongeveer 1 minuut het water toe aan de satésaus en dit roer je goed door. Na ongeveer een minuut of 5 voeg je de kokosmelk toe en ook dit roer je goed door.

 

Dit laat je voor ongeveer 5 minuten opstaan voordat je de groenten toevoegt. Zet hierna het vuur zo laag mogelijk en laat het geheel ongeveer 20 minuten op staan. Vergeet niet om af en toe goed door de soep heen te roeren.

 

Eventueel kun je rolletjes omelet of zelf gebakken glutenvrije uitjes toevoegen, maar ook zonder is de soep een heerlijk recept om van te Genieten zonder Gluten.

Pindasoep