Rode bloemkool soep

Soep, wie houdt er niet van? Zelf ben ik vooral fan van vers gemaakte soepen, dit omdat de meeste uit pak of blik niet glutenvrij zijn. De grote boosdoener van een aantal van deze soepen zijn de croutons. Toch kan het soms heel lekker zijn om iets met een bite in je soep te hebben. De ideale vervanger hiervoor zijn als je het mij vraagt geroosterde kikkererwten.

 

Ingrediënten:

- Bloemkool

- Ui

- Verse knoflook

- Bosui

- Groenten bouillon

- Kokosmelk

- Tomatenpuree

- Kikkererwten

- Uienpoeder

- Knoflookpoeder

- Gemberpoeder

- Paprikapoeder

- Peper & zout

 

Begin met het kruiden van de kikkererwten. Dit doe je met alle kruiden die in de ingrediëntenlijst staan, behalve peper en zout. Zorg dat je de kruiden goed over alle erwten verdeelt en leg ze daarna op een ovenplaat en bak ze voor ongeveer 50 minuten op 200 graden. Zorg dat je goed blijft opletten, je wil niet dat ze verbranden.

 

Terwijl de kikkererwten in de oven liggen, snijd je de bloemkool in stukken en kruid je deze met peper en zout. Deze voeg je na ongeveer 5 tot 10 minuten toe aan de oven. Ook hierbij is het weer belangrijk dat je ze niet verbrandt.

 

Alles ligt in de oven, tijd dus ok een heerlijk potje te janken; het snijden van de ui. Het is en blijft een lastig klusje. Mijn tip, gewoon doen, tranen lekker over je wangen laten stromen en vooral niet in je ogen wrijven. Zodra de uien gesneden zijn, snijd/pers je de knoflook.

 

Ondertussen is het even wachten… doe even een wasje of iets, maar zet vooral geen Netflix op. Zoals ik al zei, de kikkererwten en bloemkool moeten niet verbranden. Wanneer de bloemkool en kikkererwten klaar zijn is het tijd om echt te beginnen aan de soep.

 

Fruit de ui en knoflook in een pan. Na ongeveer een minuutje of 5 voeg je de tomatenpuree toe. Roer het goed door elkaar voordat je de kokosmelk en bouillon toevoegt. Laat dit geheel voor ongeveer 5 minuten opstaan voordat je de bloemkool toevoegt. Met de bloemkool erbij laat je de soep ongeveer nog 10 minuten op staan voordat je het geheel pureert met een staafmixer.

 

Zodra de soep gepureerd is, schep je hem in de soepkom, garneer je het met de kikkererwten en de verse bosui en dan is het om te Genieten zonder Gluten.