Romige champignonsoep

Er gaat niets boven een heerlijke romige champignonsoep, maar vaak zijn deze niet glutenvrij waardoor ik het vaak niet kan bestellen in een restaurant. Een goede reden dus om zelf op zoek te gaan naar een lekker recept om zelf een top champignonsoep te maken. Ik moet zeggen, met dit snelle recept, kom je toch aardig dichtbij die heerlijke soepen die je in diverse restaurants krijgt geserveerd. 

 

Ingrediënten: 

- 250 gram champignons (1 klein bakje)

- 1 á 2 uien 

- 2 bouillon blokjes (kip of groente)

- 1 klein bakje creme fraiche 

- 1 liter water 

- 1 eetlepel meel

- 25 gram boter

 

Begin met het snijden van de ui in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Terwijl je de groenten aan het snijden bent, kun je een pan op het vuur zetten met daarin de boter. 

 

Zodra de boter gesmolten is voeg je de uien toe om deze te fruiten. Na ongeveer 3-5 minuten voeg je de champignons toe.  Durf de champignons lekker bruin te laten worden, maar laat ze uiteraard niet aanbranden. 

 

Wanneer de champignons bruin zijn, voeg je het bakje creme fraiche toe, samen met de eetlepel meel. Roer het geheel goed door en laat de creme fraiche goed smelten. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg het water en de bouillon blokjes toe en laat dit, met de deksel op de pan, voor 20 minuten op het vuur staan.

 

Na 20 minuten kan je heerlijk Genieten zonder Gluten!