Romige tomatensoep

Als je het mij vraagt, is er niets lekkerder dan een huis binnen stappen en ontvangen worden door een heerlijke soepgeur. Dit is bij mij bijna elk weekend dus ook het geval. Iedere weer een andere soep, maar altijd een heerlijke geur die je tegemoet komt op het moment dat je de drempel overstapt. Een van de soepen die ik graag maak is; romige tomatensoep met pesto.

 

Ingrediënten:

- 1 kilo tomaten (ongeveer 8 stuks)

- 1 of 2 rode paprika's

- 2 grote uien

- 3 tenen knoflook

- 1 groenten bouillon blokje

- 1 liter water

- Kookroom

- Rode pesto

- Peper en zout

 

Snijd de tomaten, uien en paprika's in stukken. Dit mogen redelijk grove stukken zijn, het hoeven geen fijne stukjes te zijn. Zet een soeppan op met een scheut olie en de gesneden groenten erin. Snijd de knoflook in stukken en voeg deze met zout en peper toe aan de groenten. Laat het ongeveer 5 minuten op hoog vuur op staan.

 

Na 5 minuten zet je het vuur laag en voeg je het water en het bouillon blokje toe. Let op; niet alle bouillonblokjes zijn standaard glutenvrij. Zelf maak ik altijd gebruik van de bouillonblokjes van Knorr. Hiervan weet ik dat ze glutenvrij zijn, maar dit check ik elke keer als ik een nieuw pakketje koop.

 

Laat de soep ongeveer een uur op laag vuur opstaan. Zelf kijk ik nooit zo strikt naar hoe lang iets op staat. Zeker bij soep ga ik af op de geur. Zodra ik door mijn hele appartement de soep begin te ruiken, weet ik dat de soep klaar is.

 

Haal de pan van het vuur en laat hem ongeveer 5 minuten afkoelen. Pak ondertussen een staafmixer en haal de kookroom en pesto uit de koelkast. Wanneer de soep is afgekoeld, puree je de groenten met de staafmixer. Voeg een flinke scheut kookroom toe en 1 eetlepel rode pesto toe. Roer dit alles goed door elkaar en zeef de soep wanneer je niet van stukjes houdt.

 

Schep de soep in een soepkom en maak het af met een theelepel rode pesto en peper en zout. Wanneer je graag een broodje bij je soep eet, is het heerlijk om dit broodje te besmeren met de rode pesto voor extra smaak. Het enige wat nu nog rest is het pakken van een lepel zodat je heerlijk kunt gaan Genieten zonder Gluten.