Wortelsoep

Ik ben een persoon die vrijwel altijd wortel in huis heeft. Gewoon omdat het een groente is, die in mijn ogen, overal doorheen kan. Aan het eind van de week betekend dit vaak; een hoop wortelen die over zijn, omdat ik in mijn eentje nooit de hele bak op eet, tenzij ik elke dag enkel en alleen wortel zou eten. Groenten weggooien vind ik zonde, van de groenten en ook van mijn geld. De ideale optie hiervoor; lekkere verse wortelsoep maken!

 

Ingrediënten:

- Olie

- Zoete ui

- Wortel

- Kippenbouillon

- Kookroom

- Peper

- Zout

- Gember

 

Snij de wortel en ui in stukken. Het hoeven geen kleine stukken te zijn, maar zorg er voor dat je ze niet te groot laat. Hoe groter de stukken wortel, hoe langer het duurt dat de soep klaar is.

 

Verhit de pan en voeg de olie toe. Zodra de olie warm is, voeg je de uien, wortelen en gember toe. Gember heeft een sterke smaak, dus als je deze niet gewend bent moet je niet te veel toevoegen. Durf de wortel en ui even op te laten staan, waardoor de smaak goed vrij komt. Na ongeveer 5 minuten voeg je de bouillon toe aan het geheel. Laat dit pruttelen op het vuur voor ongeveer 30 minuten. Check of de wortel gaar is, door er met een vork in te prikken. Als je er makkelijk in kan prikken, is de wortel gaar en kan je de groenten met de staafmixer pureren. Als de groenten gepureerd zijn, voeg je de room toe en kun je heerlijk Genieten zonder Gluten.