Zalm noedelssoep

Soms heb je even geen zin in een zware soep, maar wil je gewoon een lichte bouillon. Uiteraard wil je niet alleen bouillon, want dan heb je na een half uur alweer honger. Een ideale vulling voor in een bouillon zijn noedels. Bij noedels denk je meteen aan glutenvolle, maar er zijn ook diverse rijstnoedels op de markt die dus ideaal zijn voor een glutenvrije noedelssoep.

 

Ingrediënten:

- Zalm

- Groenten bouillon

- Rijst noedels

- Broccoli

- Mais

 

Begin met de klaar maken van de zalm. Ik heb zelf gedaan in de oven op 100 graden voor ongeveer 10 minuten. De zalm wordt namelijk in kleine stukken toegevoegd aan de warme bouillon. Hierin zal hij dus nog verder garen. Om te voorkomen dat je zalm kurkdroog wordt, bak je hem dus maar kort in de oven. Zodra de zalm klaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem nog even rusten.

 

Terwijl de zalm in de oven ligt, zet je water op voor de bouillon. Uiteraard kun je zelf bouillon trekken, maar ik heb deze soep gemaakt met een glutenvrij bouillon blokje. Let hierbij wel goed op, niet elk merk is glutenvrij en helaas veranderd het vaak waardoor je nooit zeker kan zijn dat iets glutenvrij is.

 

Als de bouillon ongeveer 5 minuten op staat, voeg je de broccoli toe aan de bouillon. Hoe lang je dit op laat staan, is afhankelijk van hoe je de broccoli wil. Ik houd ervan als de broccoli nog veel bite heeft. Daarom laat ik hem maximaal 5 minuten mee koken inde bouillon. Heb je hem liever wat zachter? Laat hem dan langer in de bouillon. Als de broccoli is zoals je wil, is het tijd om de noedels toe te voegen en te laten koken volgende de op de verpakking aangegeven tijd.

 

Als de noedels klaar zijn, schep je de broccoli en noedels uit de bouillon en verdeel je deze over de soep mokken. Daar voeg je de stukken zalm en de mais aan toe. Als laatste schenk je de bouillon eroverheen. Dan is het tijd om te Genieten zonder Gluten.