Zoete aardappel - pompoen soep

De herfst is alweer een tijdje bezig en helaas hoort daar ook kou en regen bij. Als er iets troostend is na het fietsen in een regenbui, is het wel een lekkere verwarmende soep. Niets lekkerder dan een heerlijke herfstsoep; zoete aardappel en pompoen. Uiteraard ook heerlijk zonder dat je nat bent geregend op de fiets.

 

Ingrediënten:

- Groenten bouillon

- Pompoen

- Zoete aardappel

- Knoflook poeder

- Uien poeder

 

Op zaterdag ga ik altijd naar de groenteboer om mijn groenten te halen. Ik kocht dus een hele pompoen, waardoor je iets langer bezig bent met het voorbereiden. Uiteindelijk is het een minuut of 10 a 15 die je er langer aan kwijt bent, maar ik kan me voorstellen dat je er geen zin in hebt. Koop dan gewoon in de supermarkt een zakje met al in stukken gesneden pompoen.

 

Wanneer je wel een hele pompoen gebruikt, hier een kleine tip om een pompoen makkelijker te snijden. Doe de pompoen voor ongeveer een minuut of 4 in de magnetron, dit zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk kunt snijden. Vergeet niet om met een vorm gaten in je pompoen te prikken. Het kan zijn dat hij anders ontploft, maar dit hoeft niet altijd te gebeuren.

 

Zodra je de pompoen in stukken hebt gesneden schil je de zoete aardappel en snijd je deze ook in stukken. De stukken doe je met een klein beetje olijf olie in de pan samen met wat knoflook- en uien poeder. Durf de groenten goed aan te bakken, maar zorg dat het niet verbrand. Door dit te doen geef je de groenten de kans om extra smaak te krijgen.

 

Na ongeveer 5 tot 10 minuten voeg je water en een blokje groentebouillon toe. Let goed op dat je een blokje gebruikt van een glutenvrij merk. Niet alle merken zijn altijd glutenvrij. Laat het ongeveer 1 á 1,5 uur op een laag vuur op het fornuis staan.

 

Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat kookroom of crème fraise toe om de soep iets romiger te maken. Waar nodig voeg je nog wat zout en peper toe en je bent klaar om te Genieten zonder Gluten.

Zoete aardappel - pompoen soep