Champignon gnocchi

Gnocchi is iets wat ik als pasta liefhebber graag eens wilde proeven, maar ik kon het niet glutenvrij vinden of het was zeer prijzig. Vorige week kwam ik per toeval op Instagram glutenvrije gnocchi tegen en hij bleek gewoon te koop te zijn bij de Albert Heijn. Ik ben dus meteen naar de supermarkt gegaan en een gnocchi recept uit mijn kast gehaald dat al een aantal jaar lag te wachten om gemaakt te worden.

 

Ingrediënten:

- Gnocchi

- 100ml groentebouillon

- Diverse soorten champignons

- Verse knoflook

- Ui

- Kookroom

- Parmezaanse kaas

 

Als eerste snijd je de ui in ringen en fruit je deze voor ongeveer 5 minuten in een hete pan met een beetje olie.

 

Terwijl de uien fruiten snijd je de champignons in stukken en pers je 3 tot 4 teentje knoflook in de knoflook pers. Wanneer de uien klaar zijn, voeg je de champignons en knoflook toe aan de pan.

 

Na ongeveer een minuut of 5 voeg je de bouillon en een klein beetje kookroom toe aan de pan. Deze ‘saus’ laat je indikken voor ongeveer 5 tot 10 minuten.

 

Terwijl de saus indikt kook je de gnocchi zoals beschreven op de verpakking. Om ervoor te zorgen dat er extra smaak zit in aan de gnocchi kook ik het in een klein beetje groentebouillon. Zodra de gnocchi klaar is, voeg je deze toe aan de champignons en voeg je Parmezaanse kaas toe en kun je heerlijk Genieten zonder Gluten.