Champignons in zongedroogde tomaten crème

Instagram is een ideaal medium om op zoek te gaan naar heerlijke recepten. Het zijn niet de ingrediënten, maar juist het eindresultaat op de foto die ervoor zorgt dat je trek krijgt in het gerecht. Je hebt dus soms ook totaal niet door dat het recept vegetarisch is. Dit was bij mij bij het volgende gerecht dus ook het geval. Toch besloot ik om het zelf na te maken en ik geef toe; ik vond het heerlijk en miste het vlees absoluut niet.

 

Ingrediënten:

- 100 gram ongezouten cashewnoten

- Zongedroogde tomaten

- Kastanje en normale champignons

- 475 ml water

- Rijst

- 3 theelepels tomatenpuree

- 1 bosui

- 1 eetlepel boter

- 2 theelepels knoflook, peper en zout

 

We beginnen dit recept door het maken van de ‘saus’. Dit doe je door de cashewnoten in een blender te pureren samen met het water. De noten hoeven niet eerst in water te weken. Je kunt ze meteen blenden. Het is belangrijk dat je de noten heel goed blend. Zoals je een beetje op mijn foto kunt zijn, was bij mij de saus niet helemaal glad geworden. Dit doet aan de smaak absoluut niets af, maar voor het zicht zijn die kleine ‘korreltjes’ toch iets minder smakelijk. Je kunt het dus eventueel zeven om er zeker van te zijn dat je een gladde saus hebt.

 

Wanneer je de noten geblend hebt, is het tijd om wat olie in een pan te doen en de champignons te bakken. Na ongeveer 5 minuten voeg je de boter en kruiden toe aan de champignons.

 

Terwijl je de champignons bakt, zet je water op voor de rijst en kook je deze volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat aangegeven.

 

Wanneer de champignons 10 minuutjes hebben gebakken, voeg je de saus van cashewnoten, tomatenpuree en in kleine stukjes gesneden zongedroogde tomaten toe aan de pan. Laat de saus iets indikken voor ongeveer 10 minuten. Zorg dat je goed blijft roeren en het vuur niet te hoog zet. Wanneer je het vuur te hoog zet of vergeet te roeren kan de saus aanbranden in je pan. De laatste 2 minuten voeg je een halve bos ui toe voor wat extra smaak.

 

Zodra de rijst klaar is, schep je deze op een bord, voeg je de champignons en saus toe. Maak het bord af met wat rauwe bosui en je bent klaar om te Genieten zonder Gluten.