Courgette rollen in tomatensaus

Op de een of andere manier is er binnen ons gezin de gewoonte ontstaan dat je voor iedereen een souvenir meeneemt als je op vakantie gaat. Voor iedereen hebben we ondertussen al een vast cadeau; mijn moeder een magneet van het plaatsje, mijn vader een t-shirt, mijn schoonbroer lokale sterke drank en mijn zus kleding of iets moois voor in huis. Voor mij worden er altijd kookgerelateerde souvenirs meegenomen, iets waar ik altijd vrolijk van word. Zo ook het kookboek dat ik heb gekregen van Sicilië, wat de inspiratiebron was voor dit (vegetarische) gerecht; Courgette rollen in tomatensaus.

 

Ingrediënten:

- 1 courgette (probeer er een te vinden die zo recht mogelijk is)

- 1 blik tomatenblokjes

- 1 blok mozzarella

- 1 paprika

- Knoflook

- Zout & peper

 

Zet de oven op 180 graden aan en doe de tomatenblokjes met knoflook in een ovenschaal en zet deze in de oven. Op deze manier warmt de saus met de tomatenblokjes al op. Je kunt dit natuurlijk ook in een pan op het vuur doen, maar dat zorgt voor meer afwas. Zelf moet ik het met de hand afwassen, dus het besparen van een extra pan om af te wassen doe ik graag.

 

Terwijl de saus aan het opwarmen is in de oven, maak je met een dun schiller courgette repen. De buitenste laag van de courgette heb ik niet gebruikt, maar natuurlijk kun je dit wel doen! Na het maken van de repen, snij je de paprika in hele kleine blokjes en de mozzarella in stukken net zo breed als de courgette repen.

 

Pak 1 courgette reep en leg een stukje mozzarella erop en de stukjes paprika erop. Rol de courgette op en herhaal dit bij alle repen die je hebt. Wanneer alle repen zijn opgerold, haal je de ovenschaal uit de oven. Leg de rollen in de de tomatenblokjes/saus en leg over de courgette rollen stukjes mozzarella.

 

Laat de schaal ongeveer 15 minuten in de oven staan. Bak ondertussen lekker aardappelen of maak pasta klaar om te eten bij de rolletjes om daarna heerlijk te Genieten zonder Gluten.