Nasi met vegetarische saté

Het vinden van glutenvrije vleesvervangers is niet altijd even makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Dit heb ik gemerkt toen ik mee deed aan de week zonder vlees. Met de saté van Quorn kun je een heerlijke vegetarische nasi op tafel zetten waar ook nog eens glutenvrije saté saus bij zit.

 

Ingrediënten:

- Quorn saté

- Prei

- Ei

- Champignons

- Paprika

- Bami/Nasi pasta ( ik gebruikte Faja Lobi)

- Rijst

 

Begin met het opzetten van een pan met water voor de rijst. Kook deze zoals op de verpakking aangegeven. Zorg dat je ook goed de rijst laat ‘rusten’ met de deksel op de pan als dit op de verpakking staat.

 

Hierna is het tijd om de prei kort te bakken in een klein beetje olie in een wok pan. Aangezien ik zelf geen vaatwasser heb, geloof ik in zoveel mogelijk te maken in slechts 1 pan. Ik voeg dus in dezelfde pan mijn eieren toe en maak hier roereieren van. Zorg natuurlijk wel de je de stukjes prei even een beetje aan een kant van de pan legt zodat niet alles door elkaar gaat.

 

Als de eieren klaar zijn, voeg je de overige groenten toe. Uiteraard kun je elke groenten die je wil toevoegen, zelf gebruikte in paprika en champignons. Na de groenten is het tijd voor een lepel pasta om net wat meer smaak aan de groenten te geven. Laat dit ongeveer een minuut of 5 opstaan voordat je de saté stukjes toevoegt. Deze hoeven enkel op te warmen, dus zorg dat ook de rijst al bijna klaar is.

 

Nog een minuut of 2 voeg je als laatste de rijst toe aan de pan en roer je het goed door elkaar. Wil je kroepoek toevoegen als extra bij het gerecht? Let dan heel goed op dat deze wel glutenvrij is, maar daarnaast ook vegetarisch. Kroepoek bevat vaak garnalen en dit kun je natuurlijk niet aan een vegetariër geven. Opscheppen en tijd om te Genieten zonder Gluten.