Vegetarische noedels

Wat ik heerlijk vind aan vegetarisch is dat het gerecht over het algemeen sneller op tafel staat. Tuurlijk ook deze gerechten kunnen uren op het vuur staan, maar je hebt ook simpele en snelle recepten. Zo ook dit recept; snelle vegetarische noodles.

 

Ingrediënten

- Ei (1 per persoon)

- Rijst noedels

- Pinda’s

- Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi (van de Albert Heijn)

- Ketjap

- Sojasaus

- Sesamolie

- Bosui

 

Je begint met het koken van de eieren en de rijst noedels. Terwijl je wacht snijd je alvast de bosui in stukjes. Deze gebruik je aan het eind als garnering van het gerecht.

 

Zodra je klaar bent met het snijden van de bosui zet je een pan op het vuur met een klein beetje olie. Wanneer de olie warm is, voeg je de wokgroente toe aan de pan. Na een minuut of 5 voeg je de noedels toe. Om voor kleur en extra smaak te geven aan het gerecht voeg je ketjap, sojasaus en sesamolie toe.

 

Terwijl de smaken van de ketjap en sojasaus in de groenten en noedels trekken zet je een koekenpan op het vuur zonder olie en rooster je de pinda’s hierin voor ongeveer een minuut of 5 á 10.

 

Wanneer alle onderdelen klaar zijn, schep je de noedels op en garneer je ze af met de bosui en pinda’s. Wil je graag een zuurtje toevoegen aan het gerecht, gebruik dan een limoen. Pel het ei en leg het erbij en je bent klaar om te Genieten zonder Gluten.

Vegetarische noedels