Vegetarische pasta bolognese

Dat ik een pasta fan ben is allang geen geheim meer. Pasta bolognese blijft toch altijd wel een van mijn favorieten, maar soms wil je even geen vlees eten. Gelukkig zijn er heerlijke vegetarische pasta gerechten zoals deze vegetarische pasta bolognese.

 

Ingrediënten:

- Pasta naar keuze

- Ui

- Wortel

- Selderij

- Tomatenpuree

- Linzen

- Tomatenblokjes

- Rode wijn

- Water

- Parmezaanse kaas

 

Het is verstandig om de groenten al te snijden, voordat je aan het recept begint. Op deze manier kun je sneller koken. Toch liever snijden tijdens het koken? Dat is natuurlijk ook geen probleem.

 

Zet een pan op het vuur met daarin een klein beetje olie. Zodra de olie warm is fruit je voor ongeveer 5 minuten de uien. Als de uien gefruit zijn, voeg je de stukjes wortel toe voor ongeveer 2 minuutjes. Hierna is het tijd voor de bleekselderij die je ongeveer 2 minuten mee laat bakken.

 

Tijd om de tomatenpuree toe te voegen. Roer de groenten goed door zodat overal tomatenpuree zit en je de linzen kunt toevoegen. Daarna voeg je een blik tomatenblokjes toe. Het blik gooi je niet meteen weg, je gebruikt hem om het water af te dat je nodig hebt. Je hebt ongeveer 1 blik water nodig en daarna voeg je ook nog een flinke scheut rode wijn toe.

 

Dit alles laat je minimaal een half uur op een laag vuur opstaan zodat het kan inkoken. Zet ondertussen zout water op om de pasta die je wil gebruiken te koken. Zorg dat je deze tegelijk klaar hebt met de saus. Schep de pasta op een bord met daarop wat van de saus, maak het af met wat kaas en dan is het tijd om te Genieten zonder Gluten.

Vegetarische pasta bolognese