Vegetarische pizza

Soms heb je geen zin om te koken en gooi je het liefst snel een pizza in de oven. Zelf ben ik groot fan van de glutenvrije pizza’s van Dr. Oetker. Toch vind ik het soms ook heerlijk om zelf pizza te maken. Je kan natuurlijk de bodem zelf maken, maar ik kies er meestal voor om een kant en klare bodem te gebruiken. Ik heb vrijwel nooit vleeswaren in huis, hierdoor maak ik negen van de tien keer een vegetarische pizza. Vaak krijg ik dan de vraag ‘Zonder vlees? Dan is het toch niet vullend?’ Ik daag je uit deze pizza te maken en mij te laten weten of je vol zat.

 

Ingrediënten:

- Pizza bodem van Schär

- Tomaten saus

- Paprikapoeder

- Halve ui

- Courgette

- Paprika

- Champignons

- Geraspte kaas

 

Snijd als eerste alle groenten. Ik snijd de groenten altijd dun, zodat je ze maar heel kort hoeft te bakken in de pan. De pizza hoeft namelijk maar 15 minuten in de oven. Wanneer je de groenten wat dikker snijd, moet je de groenten langer bakken dan verder in het recept staat. Ik vind het fijn werken om al mijn groenten al gesneden te hebben voordat ik het vuur onder de pan aanzet.

                              

Fruit de ui in een hete pan met een klein beetje olie. Voeg na ongeveer 3 minuten paprika poeder toe aan de ui. Wanneer door goed te roeren de paprikapoeder op alle stukken ui zit, voeg je de courgette en de paprika toe.

 

Na ongeveer 5 minuten voeg je de champignons toe aan de pan voor ongeveer een minuutje of 3. Terwijl de champignons bakken in de pan, smeer je de pizzabodem in met de tomatensaus en bedek je de saus met een flinke laag kaas.

 

Hierna beleg je de pizza met de groenten uit de pan. Wat niet mag ontbreken na de groenten is nog meer kaas. Laten we eerlijk zijn, te veel kaas bestaat niet op een pizza. Leg de pizza voor ongeveer 15 minuutjes in de oven om daarna te kunnen Genieten zonder Gluten.

 

Heb je liever een dunne pizza bodem? Dan kun je de glutenvrije wrap van Schär gebruiken!