Vegetarische ravioli

Soms heb je van die dagen dat je geen zin hebt in vlees. Ik moet toe geven, deze dagen heb ik maar weinig. Ik ben een echte vleeseter, maar er zijn soms momenten dat ik er geen zin in heb. Zeker wanneer het warm weer is, eet ik liever iets lichts. De verse ravioli van de Albert Heijn is hier perfect voor.

 

Ingrediënten:

- Verse ravioli van de Albert Heijn

- Courgette

- Rode ui

- Paprika

- Tomatensaus

 

Zet een pan op met water voor de pasta en snijd ondertussen de groenten klein. Wanneer de groenten gesneden zijn, fruit je de ui in een pan.

 

Na ongeveer 3 minuten voeg je de andere groenten toe aan de pan. Zelf vind ik het lekker als mijn groenten nog wat ‘hard’ zijn. Ik laat mijn groenten dus nooit echt lang opstaan. Heb je liever dat je groenten zachter zijn? Laat het dan langer op staan.

 

Wanneer het water kookt, voeg je aan de groenten een klein beetje tomatensaus toe. Voeg niet te veel saus toe waardoor de groenten gaan zwemmen.

 

Terwijl de saus opwarmt in de pan, doe je de ravioli bij het kokende water. Na ongeveer 2 minuten komt de pasta boven drijven en zie je dat de pasta zacht is geworden van structuur. Laat de pasta echt niet langer in de pan, dan valt het uit elkaar en wordt de inhoudt korrelig van structuur.

 

Leg de ravioli op je bord en schep de groenten en saus er overheen. Voeg eventueel nog wat kaas toe en je kunt in slechts een minuut of 15 Genieten zonder Gluten.

 

De verse pasta van de Albert Heijn is met regelmaat in de aanbieding (1+1 gratis). Ik koop de pasta meestal alleen als het in de actie is, omdat het redelijk prijzig is, maar het is je geld meer dan waard.