Watermeloen carpaccio

In de zomer wil je soms een lekker fris voorgerecht. Een lichte manier om te beginnen met eten tijdens het warme weer. Deze carpaccio is het geschikte gerecht voor dit soort avonden en ook nog eens een makkelijk vegetarisch gerecht en staat ook nog eens binnen 5 minuten op tafel.

 

Ingrediënten:

- Watermeloen

- Witte kaas

- Pijnboompitten

- Pesto

- Rucola

- Munt

Voor dit recept maakte ik zelf een verse munt pesto, maar je kunt natuurlijk ook een gewone kant en klare pesto gebruiken die je in de winkel koopt. De pesto maak je door basilicum, rucola, pijnboompitten, olie en munt te pureren tot pesto. De verhouding van basilicum, rucola en munt is puur naar eigen smaak.

 

Snijd de watermeloen in zo dun mogelijke plakjes en leg deze op een bord. Hierna is het tijd om te gaan bouwen. De eerste bouwlaag is de lijm, de pesto. Deze verdeel je over de watermeloen. De hoeveelheid is helemaal aan jezelf en je eigen smaak. De volgende stap is het toevoegen van de witte kaas, pijnboompitten, munt en rucola.

 

Binnen 5 minuten op tafel, een heerlijk fris begin van een diner of barbecue en een fijne manier om te Genieten zonder Gluten.