Bij Hartje Zwolle

Twee jaar geleden was ik in Zwolle om te shoppen, maar dan moet er natuurlijk ook gegeten worden. Op zoek dus naar een zaak om te lunchen. Nadat we, voor ons gevoel, steeds verder het centrum uitliepen, moesten we toch echt een keuze gaan maken en ergens naar binnen gaan. Toen zagen we daar een leuk rond gebouw redelijk in het midden van de weg, we konden er niet omheen. Laten we hier naar binnen gaan, wij Brabanders kennen de weg toch niet in Zwolle dus doorlopen kan leiden tot een zeer hongerige maag maar geen plek om te eten.

 

Eenmaal binnen werden we enthousiast ontvangen door de medewerkers van ' Bij Hartje Zwolle'. Aan tafel werd aan ons het concept uit gelegd; verschillende kleine broodjes/hapjes waar je zelf een gevulde lunch plank mee kon creëren. Tot grote verbazing zag ik op de menukaart staan; glutenvrije broodjes! Er stond netjes bij vermeld dat er 1,50 extra in rekening werd gebracht, maar dit maakte mij alleen maar enthousiaster; Er wordt dus goed nagedacht over dieetwensen en waarschijnlijk hebben ze niet de goedkoopste, vaak niet lekkere, glutenvrije broodjes gekocht.

 

Op het moment dat de plank werd gebracht, ontstond er een glimlach op mijn gezicht. Wat een prachtige plank met eten! Snel een foto maken en proeven. Ik had zelf gekozen voor onder andere een broodje zalm; Perfecte keuze merkte ik toen ik de eerste hap nam. Wat was dit een lekker glutenvrij broodje! Iets wat je niet vaak tegenkomt. Dit restaurant ontving van mij dus ook meteen een positieve referentie op sociale media!

 

Sinds ik er heb gegeten, volg ik Bij Hartje Zwolle op Instagram. Elke keer als ik de prachtige foto's van het eten voorbij zie komen krijg ik spontaan honger. Als Zwolle niet zover van Breda lag, zou ik heel vaak langs gaan bij 'de hartjes'. Een echte aanrader voor mensen met coeliakie, maar ook zeker voor mensen die houden van lekker eten!

 

Voor de oplettende lezers, ja deze foto staat ook op Instagram pagina van Bij Hartje Zwolle, maar hij is echt afkomstig van mij ;).