Brasserie Salute

Meestal betekend lunchen bij een onbekende zaak een salade bestellen en de croutons eruit laten en hopen dat er lekker glutenvrij brood bij geserveerd wordt. Dat was dus ook de insteek toen ik bij Brasserie Salute in Oosterhout, Noord Brabant, ging lunchen.

 

Het werd dus een ‘simpele’ carpaccio salade en ik had het geluk dat er ook glutenvrij brood bij besteld kon worden. Ik was in een zeer hongerige bui, dus een foto van deze salade met daarbij het glutenvrije brood zat er niet in. Achteraf gezien natuurlijk het aller domste wat je kan doen als je een rubriek hebt op je website die restaurant tip heet. Gelukkig heeft de brasserie zelf een foto ervan op de Facebook pagina staan, dus onderstaande foto is geleend van hen. Het bier en het stokbrood op de foto zijn dus inderdaad niet glutenvrij, maar je krijgt er een goed idee van hoe de salade eruit ziet. Wat ik vooral top vond, was het feit dat er absoluut niet zuinig gedaan wordt met de carpaccio. Vaak betekend een salade carpaccio veel sla en als je geluk hebt 4 plakjes carpaccio. Dit is bij Salute niet het geval. Carpaccio bedekt de bodem van je bord, dan de sla en alle andere lekkere dingen en daaroverheen weer een laag carpaccio.

 

Het brood dat ik erbij geserveerd kreeg was geroosterd en had een klein beetje gesmolten kruidenboter erop zitten. Het was lekker brood, ik vond het veel weg hebben van het glutenvrije brood van de Albert Heijn. Dat brood koop ik zelf ook altijd, dus ik was fan van het brood.

 

Aangezien ik dus geen foto had en daarnaast ook erg benieuwd was naar de andere glutenvrije mogelijkheden moest ik natuurlijk wel een keer terug. Deze keer ging ik dus voor een broodje in plaats van een salade. Alle broodjes kunnen worden omgebouwd naar glutenvrij, maar uiteraard moeten sommige dan licht aangepast worden. Denk aan kip die al gemarineerd is of een sausje dat ergens normaal overheen gedaan wordt.

 

Deze keer koos ik voor de club chicken, een heerlijke 3 boterhammen hoge toren met daar tussen gerookte kip, bacon, ei, sla, augurk & mosterdmayonaise. De grote opgave bij dit soort gerechten is altijd hoe gaat dit in mijn mond passen zonder dat ik alles over mijn hele gezicht heb zitten. Uiteraard ging dit niet geheel probleemloos, maar dat wil niet zeggen dat het gerecht niet lekker was. Een heerlijk gerecht en ook deze weer niet zuinig met de ingrediënten.

 

Naast het lekkere eten, is er ook nog eens sprake van gezellig en vooral behulpzaam personeel. Even alles controleren of het gegeten kan worden en daarna pas de bestelling plaatsen. Dit vind ik zelf altijd heel fijn. Soms bestel je iets met daarbij de kanttekening glutenvrij, wanneer het personeel dan even terug komt met de bevestiging dat glutenvrij kan in plaats van pas terugkomen als het eten wordt geserveerd. Het lijkt iets kleins, maar persoonlijk kan ik dit altijd enorm waarderen en dan is de euro die uiteindelijk op de rekening staat voor glutenvrij niet meer dan normaal.

 

Ben je dus een keer in Oosterhout en op zoek naar een lekkere lunch plek? Stap dan eens het terras van Brasserie Salute op om heerlijk te Genieten zonder Gluten.

Carpaccio salade
Brasserie Salute
Club chicken