De Ontmoeting - Tapas

Studeren kan altijd leiden tot vrienden en vriendinnen die uit het hele land komen. Wanneer je studietijd voorbij is gaan veel mensen terug naar hun thuis of juist naar een totaal andere stad waar ze stage hebben gelopen. Dit soort vriendschappen zorgen ervoor dat je in restaurants door het hele land komt. Een van mijn vriendinnen woont in Goor, een klein gat in Tukkerland, Twente. Ik heb de reis al eens eerder afgelegd en ik moet je zeggen het is een lange reis en geen pretje. Een avondje lekker uiteten doe je dan dus ook in het midden van de afstand, zodat iedereen even lang moet reizen. Dit bracht ons in Nijmegen bij Tapas bar de Ontmoeting.

 

Het zoeken van een restaurant in een ‘vreemde’ stad is altijd moeilijk. Beide zouden we met de trein reizen, dus iets niet al te ver van het station leek een logische reden. Het makkelijkste was dus om simpel weg google maps te openen en te kijken wat er in de buurt te vinden was. Ik werd binnen 20 seconden intens gelukkig; een 100% glutenvrij restaurant. Deze keuze was dus zeer snel gemaakt.

 

Eenmaal aangekomen in het restaurant was de eerste vraag van de bediening, zoals de 1e vraag in elk restaurant zodra je aan tafel zit, “wat willen jullie drinken?” Aangezien ik normaal nooit bier kan bestellen in een restaurant, was voor mij de keus binnen secondes gemaakt; een lekker glas bier.

 

Na het ontvangen van het bier, werd de kaart aan ons uitgelegd. Normaal gesproken bestellen mensen ongeveer 3 gerechten om ‘vol’ te zitten. Eigenwijs dat we zijn, besloten we dus om 2x 4 gerechten te bestellen in plaats van de aanbevolen 3.

 

Uiteraard begonnen we met brood met alioli. Het vers gebakken brood was heerlijk! Aangezien zowel ik als mijn vriendin nacho’s verslaafd zijn was het duidelijk dat dit een van de gerechten werd. Daarnaast namen we ook de carpacciobol, gamba’s, kipspiesjes, lasagne van sliptong, patatas bravas en de maxi sjips.

 

Alle gerechten die we hebben geproefd waren heerlijk. Naast mijn mening, was de mening van mijn vriendin ook zeer belangrijk. Zij is degene die niet glutenvrij leeft, dus hierdoor kon ze de verschillen goed herkennen. Gelukkig vond ze geen van de gerechten niet smaken en ook het bier was vrijwel niet te onderscheiden van normaal bier.

 

Mocht je dus een keer in de buurt van Nijmegen zijn, ga dan zeker eens langs bij de Ontmoeting voor een heerlijk diner. Het restaurant ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het station, wat ideaal is als je met de trein komt. Neem snel een kijkje op de website voor de heerlijke gerechten om te Genieten zonder Gluten.

 

Kleine greep van de verschillende gerechten van de kaart
Vers gemaakt glutenvrij brood
Glutenvrij bier van de tap