Eetwinkel - Kom d'r in

Op zowel Facebook als Instagram zag ik dit cafetaria vaak voorbij komen als plek waar je moet zijn geweest als persoon met coeliakie. Ik kende de plek niet, maar eigenlijk zit het bij mij om de hoek. Hoe dan ook moest ik er een keer naar toe en ik ben blij dat ik het gedaan heb.

 

Zoals bij elk restaurant dat ik ga bezoeken, neem ik eerst uitgebreid de tijd om op internet alvast de menukaart te bekijken. Misschien had ik dit beter niet kunnen doen, want je wil het liefst meteen langs gaan. Een super uitgebreide glutenvrije keus en absoluut niet duur. Van hele menu’s tot een A4’tje gevuld met hamburgers, maar ook lunch gerechten zoals uitsmijters en tosti’s. Allemaal voor een hele normale prijs, prijzen die je normaal ook betaald voor glutenvolle producten. Mijn zus heeft in het verleden wel eens vaker glutenvrij met mij gegeten en kwam dus ook met het idee om ook deze keer glutenvrij te eten. Op deze manier konden we alle snacks delen en dus meer dingen proeven.

 

Eenmaal aangekomen in Gilze wisten we niet goed wat we van de zaak moesten verwachten. Op de Facebook pagina had ik al wat foto’s gezien, maar kon ik geen geheel beeld bij de zaak vormen. Als je binnen stapt lijkt het redelijk op een ‘normale’ friettent, maar er bleek ook een leuk ‘extra’ stukje te zijn waar tafels stonden in een industriële landelijke stijl waar je rustig kon dineren. Hier was voor ons een tafeltje gereserveerd waar al netjes de glutenvrije menukaart klaar lag.

 

Eigenlijk wilde ik alles gaan proeven, maar dat was natuurlijk onmogelijk. Daarom kozen we voor een grote friet, bamischijf, rundvleeskroket en een loempia. De bamischijf en rundvleeskroket worden zelf gemaakt en hier was ik dus het meest benieuwd naar.

 

Tijdens het wachten op ons eten, kwamen er steeds meer mensen de zaak in om te eten. Opvallend was dat er naast ons nog 2 tafeltjes binnen kwamen die ook voor glutenvrij eten kwamen. Zelf vind ik dat altijd een mooi moment. Er zijn dus meer glutenvrije mensen die hier graag komen eten, wat betekend dat het bij deze mensen bevalt.

Toen de snacks eenmaal aankwamen was het natuurlijk zo snel mogelijk aansnijden en proeven. Zelf begon ik met de kroket. Iets wat zowel ik als mijn zus doen is het dippen van een frietje in je kroket. Deze manier van eten hebben we dus ook zeker gedaan. De inhoudt van de kroket was erg lekker en smaakvol en was dus ook zeker een succes. De buitenkant was misschien iets minder krokant/stevig als een normale kroket, maar dat deed niets af aan de smaak. Daarna was het tijd voor de loempia, deze worden niet zelfgemaakt. Zelf vond ik hem erg lijken op die van consenza, maar ik ben vergeten te vragen of dit ook het geval was. De loempia was lekker, maar niet de favoriet van de gekozen snacks. Als laatste begonnen we aan de bamischijf, die overigens naast glutenvrij ook vegetarisch is. De vulling was enorm smaakvol en lekker gekruid. De buitenkant was net als de kroket iets minder krokant en stevig in verhouding met een glutenvolle bamischijf, maar absoluut een heerlijke snack.

 

De kroket en bamischijf waren de absolute favorieten van de avond. Deze zou iedereen eens moeten proeven. Het voordeel van deze zaak is dat je de snacks ook bevroren kunt meenemen! Het beste is om dan wel even van te voren te bellen, zodat ze kunnen aangeven of ze de snacks op voorraad hebben. Op deze manier ben je er zeker van dat je thuis van de snacks kunt Genieten zonder Gluten.