Ibiza Tilburg

Wanneer je met een grote groep gaat eten, kun je niet altijd het restaurant kiezen. Je bent met z’n alle en iedereen heeft voorkeuren dus soms kom je terecht in een onbekend restaurant. Uiteraard brengt dit spanningen met zich mee, maar op deze manier kun je ook nieuwe pareltjes van glutenvrije restaurants ontdekken.

 

Voor de verjaardag van een vriendin belandde ik in Ibiza. Nee, helaas niet het eiland, al had dit wel een top plek geweest. Het was het restaurant Ibiza in Tilburg. Het concept van het restaurant is all-you-can-eat, 2 kleine hapjes/tapas per ronde bestellen en je bepaald zelf hoeveel rondes je besteld. Géén tijdslimiet, iets wat ik persoonlijk heerlijk vind. Je ziet steeds vaker restaurants die all-you-can-eat aanbieden, maar wel een tijdslimiet stellen, weinig all-you-can-eat als je het mij vraagt. De hapjes van Ibiza komen uit diverse keukens. Naast het eten staat het restaurant bekend om de heerlijke cocktails die gemaakt worden.

 

Aangezien de jarige zelf in de horeca werkt, is ze zeer goed bekend met glutenvrij. Bij de reservering was mijn intolerantie dus ook al doorgegeven. Bij aankomst werd de tablet waarop de menukaart stond speciaal voor mij aangepast. Er werd een extra menu toegevoegd waar alle glutenvrije gerechten te zien waren. Hierdoor wist ik dus meteen welke rechten ik mocht hebben en bestellen.

 

Aanpassingen als deze zorgen altijd dat er een glimlach op mijn gezicht komt. Het geeft aan dat het restaurant op de hoogte is van diverse allergieën en intoleranties en er rekening mee willen houden. Door deze houding krijgt een restaurant al 10 pluspunten van mij.

 

Toen iedereen van het gezelschap in het restaurant was aangekomen, werd er de eerste ronde meteen besteld en kon ik eindelijk de glutenvrije kaart bestellen. Ja er vielen veel gerechten weg, de kaart werd klein, maar er was nog steeds keuze. Bij de snacks moet je niet schrikken, hier blijven helaas maar 2 gerechten over, maar dat is niet verrassend. Als je kijkt naar de originele kaart zie je dat de snacks vrijwel allemaal glutenvol zijn.

 

Op de kaart staat het gerecht nacho salsa. Voor de mensen die mij niet kennen; ik ben nacho verslaafd. Wanneer dit dus op de kaart staat in een restaurant dan moet ik het eten. Ik denk dat ik het wel om elke ronde heb besteld. Daarnaast heb ik gerechten als de beenham, knoflook garnalen, ham& meloen en als toetje het framboosijs met witte chocola.

 

Het enthousiasme dat ik in het begin had, verdween helaas beetje bij beetje. Jammer genoeg betekende veel glutenvrije gerechten dat de saus was weggelaten en er helaas geen vervangend element wat toegevoegd. Daarnaast ging het bij de bestellingen niet altijd goed. De serveersters hadden op het dienblad staan dat er een glutenvrije versie van een gerecht was, maar helaas was niet altijd duidelijk om welk gerechtje het ging. Mogelijk kwam dit deels ook door de drukte die er die avond was vanwege de kermis, maar ik kreeg het gevoel dat het personeel niet allemaal even goed wist hoe ernstig een gluten intolerantie is. Na deze verwarring heb ik dus alleen nog maar gerechten besteld waarvan ik wist dat er echt niets mis kon gaan.

 

Helaas heb ik de volgende dag dus ook last gehad van het eten. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren en zoals ik al zei, het was erg druk de avond dat ik er was. Het is voor mij dus ook echt niet zo dat dit restaurant op mijn niet meer bezoeken lijst staat. Wel zou ik er de volgende keer niet meer met een grote groep heen gaan. Op deze manier worden er minder gerechten besteld voor de tafel en kan ik dus beter grip houden op de gerechten en Genieten zonder Gluten.

Framboosijs met witte chocola
Menukaart
Voorgerechten