La Cubanita

Uiteten met een groep is altijd lastig, iedereen vindt iets anders lekker en wil iets anders. Een all you can eat tapas concept werkt dan ideaal. La Cubanita werkt met dit concept voor een prijs van €23,50 op vrijdag en zaterdag en €19,50 op alle andere dagen. La Cubanita heeft diverse vestigingen verspreidt over Nederland. Zelf bracht ik een bezoekje aan de vestiging in Breda.

 

Zoals bij elk restaurant keek ik vooraf online of ik een allergenen kaart kon vinden. Deze staat op de website en er wordt ook netjes aangegeven dat kruisbesmetting helaas niet te voorkomen is. Aangekomen in het restaurant vroeg ik meteen weer naar de allergenen kaart en was de serveerster zeer behulpzaam. Weer werd ik gewaarschuwd over kruisbesmetting en werd het me afgeraden om iets gefrituurd te bestellen. Dit wordt namelijk allemaal in hetzelfde vet gebakken, glutenvrij of niet. Ze gaf me ook de tip om bij mijn bestellingen een * te plaatsen en onderaan op de bestelling te zetten *=glutenvrij. Op deze manier kon de keuken elke keer een glutenvrije variant voor mij maken.

 

Dit soort momenten maken mij bijna net zo gelukkig als het moment dat ik mijn eten zie aankomen. De serveerster wist waar ze het over had en nam mijn coeliakie serieus, iets wat je helaas niet in alle restaurants tegen komt.

 

We bestelde onze eerste rondel heel veel glutenvrije opties zijn er niet, maar als je mij een beetje kent zijn er een paar gerechten die ik non stop kan eten; garnalen in knoflookolie en nacho’s. Beide gerechten staan op de kaart en zijn glutenvrij dus de eerste ronde was voor mij snel gekozen.

 

Het eten kwam niet altijd even snel en helaas haalde er per ronde gemiddeld één gerecht de tafel niet. Het was redelijk druk deze avond, wat mogelijk het bovenstaande heeft veroorzaakt. Wat wel goed ging was de glutenvrije gerechten. Ze werden netjes los van de andere gerechten gebracht en er werd expliciet benoemd dat het om de glutenvrije variant ging.

 

Naast de garnalen en nacho’s nam ik ook de carpaccio, Gerookte eendenborst, ham met meloen, tomaat mozzarella spiesjes, biefstukpuntjes met chimichurri en zalmfilet met basilicumsaus en als toetje crema catalena. Ik durf van mezelf te zeggen dat ik een redelijk fijnproever ben. Niet alle gerechten vond ik even lekker, maar je moet het natuurlijk ook naast de prijs leggen die je betaald. Als je het mij vraagt een hele eerlijke prijs gezien het feit dat er geen tijdslimiet is.

 

Naast de vaste prijs voor de tapas biedt het restaurant ook vaak speciale acties. De ene keer is dit diner met een bioscoopbon, de andere keer toegang tot een sauna. Door dit soort acties heb je naast een gezellig avondje in het restaurant nog een bon voor een ander gezellig uitje.

 

Ben je dus op zoek naar een niet al te duur restaurant om lekker te eten en een lange avond te tafelen? Bezoek dan eens een La Cubanita vestiging in jouw buurt om te Genieten zonder Gluten.

Garnalen in knoflookolie
Carpaccio & ham
Crema catalena