Proeflokaal Bregje

Als tiener wil je graag uiteten met je eigen vrienden en vriendinnen, maar dit is duur en wanneer je coeliakie hebt vaak ook lastig. Toch begrijp ik uit eigen ervaring heel goed dat je op 15/16 jarige leeftijd graag met vrienden of vriendinnen uiteten wil gaan. Proeflokaal Bregje is hiervoor de ideale oplossing als je het mij vraagt.

 

Proeflokaal Bregje heeft 23 vestigingen verspreid over heel Nederland. Op maandag tot en met donderdag eet je voor €14,50 een 3-gangen menu en op vrijdag tot en met zondag voor €16,50. Een juiste prijs voor wat je krijgt als je het mij vraagt.

 

Wanneer je aangeeft dat je een allergie hebt, krijg je de menukaart waar alle gerechten die je niet mag zijn doorgestreept. Als je het mij vraagt zou dit iets mooier mogen door een mooie kaart ta maken met alleen de gerechten die je mag. Dit staat los van het feit dat de allergenen kaart op zichzelf al een applaus verdiend. Gerechten waar graan in zit zijn weggestreept en gerechten die sporen kunnen bevatten hebben twee sterretjes.

 

Heel veel glutenvrije keus is er niet. Ongeveer 3 voorgerechten, 4 hoofdgerechten en 3 toetjes. Er is ook een optie om glutenvrij brood te nemen als extra bij je voorgerecht. Het jammere is dat er geen glutenvrije vegetarische opties zijn. Zelf eet ik graag vis en vlees, maar ik kan me voorstellen dat iemand met coeliakie ook nog eens vegetarisch is. Dit is dus helaas geen juiste combinatie om te gaan eten bij Proeflokaal Bregje.

 

Zelf ben ik al meerdere malen gaan eten in de vestiging in Oosterhout die nog redelijk nieuw is. Door het krijgen van de allergenen kaart is het zeer makkelijk voor iedere medewerker en klant om te zien wat iemand met coeliakie mag hebben. Dit zorgt er eigenlijk meteen voor dat er geen miscommunicatie kan plaatsvinden. De kans dat je iets eet wat je niet mag, is dus vrij klein.

 

Je moet je goed beseffen dat wanneer je naar Proeflokaal Bregje gaat je ook daadwerkelijk krijgt waar je voor betaald. Een 3 sterren gerecht hoef je niet te verwachten, je betaald namelijk €15,- voor 3 gangen, wat neer komt op €5,- per gerecht. Wanneer je met de juiste instelling komt, heb je een heerlijke avond voor de boeg met lekker eten.

 

Heb je dus een keer geen zin om te koken of zoekt jouw zoon of dochter met coeliakie een restaurant om met vrienden en vriendinnen zonder na te denken te kunnen eten? Kijk dan of er een Proeflokaal Bregje vestiging bij je in de buurt zit zodat je kunt Genieten zonder Gluten.

 

UPDATE: op 21 januari 2020 ben ik weer gaan eten bij het restaurant en was er glutenvrij brood dat je vooraf kon bestellen. Ik kan je zeggen het was heerlijk!

Proeflokaal Bregje
Hoofdgerecht: Zalm
Menukaart proeflokaal Bregje
Voorgerecht: Carpaccio
Dessert: vers fruit met slagroom