't Hart van Breda

Dat Breda een gezellige stad is, kan ik als geen andere bevestigen, maar ik ben natuurlijk lichtelijk bevooroordeeld. De grote markt is een ideale plek om te genieten van een lekkere lunch, diner of borrel. Voor mijn lunch ben ik met enige regelmaat te vinden bij ’t Hart van Breda.

 

’t Hart van Breda bevindt zich op de grote markt van Breda en is vooral bekend om de verschillende nacho’s die zij serveren. Dit was in eerste instantie ook altijd de reden dat ik bij ’t hart een drankje ging doen. Ondertussen is er een lunch en diner kaart gekomen waar ik ook graag wat van bestel.

 

Voor tijdens de lunch is er glutenvrij brood te bestellen waardoor bijna alle broodjes glutenvrij geserveerd kunnen worden. Uiteraard zijn er uitzonderingen wanneer er gebruik gemaakt wordt van een bepaalde marinade of saus. Twijfel je hierover? Het personeel vraagt het graag even voor je na in de keuken wat er mogelijk is om het broodje toch geheel glutenvrij te serveren.  Zelf ben ik verzot op een broodje carpaccio, dus deze bestel ik daarom ook met regelmaat.

 

Er is ook een diner kaart, maar hierop zijn minder glutenvrije opties aanwezig. Persoonlijk vind ik dit ook redelijk normaal. ’t Hart van Breda is een heerlijke zaak voor een drankje, een hapje, lunch en een snelle avondhap. Als je gaat verwachten dat je dus in de avond enorme keuzes hebt voor een glutenvrije maaltijd, heb je niet helemaal door wat voor tent je bent binnen gestapt.

 

Bij de borrel kun je naast de verschillende nacho’s ook glutenvrij brood bestellen voor op de borrelplank. Uiteraard zijn de frituur snacks niet glutenvrij, maar je kunt wel worst en kaas bestellen die de borrelplank afmaken. De gefrituurde snacks komen in een speciaal bakje op de plank, dus het komt niet tegen de glutenvrije producten aan te liggen. Dit in combinatie met een heerlijke cocktail van de drankenkaart zorgen voor een gegarandeerd leuke avond.

 

Ik raad iedereen aan om eens bij ’t hart van Breda binnen te stappen om een wat lekkers te bestellen. Of het nou voor een borrel of de lunch is, er is altijd genoeg om van te Genieten zonder Gluten.

Broodje carpaccio
Borrelplank