The Thrill Grill

Als echte Bredanaar ben ik van mening dat er weinig goeds uit Tilburg kom. Een van de weinig goede dingen in Tilburg is mijn beste vriendin die hierheen is verhuisd voor studie. We proberen ongeveer om de maand samen uiteten te gaan, waardoor ik bij hoge uitzondering Tilburg wel eens bezoek. Zo ben ik dus bij de Thrill Grill in Tilburg terecht gekomen.

 

Oké, voor de mensen die mij niet goed kennen. Ongeveer 80% van mijn uitspraken zijn sarcastisch bedoeld en moeten met een kilo zout worden genomen. Til dus vooral niet te zwaar aan bovenstaande intro en lach erom, want dat doe ik ook!

 

Thrill Grill is een concept van chefkok Robert Kranenborg. Als je het mij vraagt is dit een arrogante kwal, afgaand op zijn tv optredens, maar verstand van koken heeft hij zeker. Het restaurant heeft meerdere locaties, met sinds kort ook een zaak in Tilburg. Op de website was weinig te vinden of het glutenvrij was. Uiteraard begrijp ik dat hamburger broodjes nooit glutenvrij zijn, maar het menu bood ook vis en de optie om alleen het vlees te bestellen (zonder broodje). Hoe dan ook het proberen waard en uiteraard kon ik altijd nog iets opwarmen uit mijn koelkast als het echt een verschikking zou zijn.

 

Een tik die ik van mijn beste vriendin heb overgenomen is het zoeken van reviews over een restaurant waar ik ga eten. Zij had het restaurant gekozen omdat ze goede verhalen had gehoord, maar ik wilde kijken of er reviews waren van glutenvrije personen. Na lang zoeken kon ik er 1 vinden op de Facebook pagina van het restaurant met daarin de uitspraak; 'heerlijke glutenvrije burger gegeten.' Met nog een lichtelijk twijfel ging ik dus richting het restaurant.

 

Leuk tentje om te zien, we kregen een rustige tafel langs het raam, wat ideaal was om al onze levensverhalen te delen zonder andere gasten tot last te zijn. Handig om te weten; als ik en mijn beste vriendin samen zijn is het een hoop hard lachen en steeds harder praten van enthousiasme. Al snel kwam er een ober naar ons toe om de drankjes op te nemen en de kaart uit te leggen. Uiteraard liet ik de beste man uitpraten, maar al redelijk snel kwam mijn brandende vraag; 'Hebben jullie glutenvrije broodjes?'

Handdoekjes met een leuke quote
Hoofdgerecht: hamburger met friet en mais
Nagerecht: bolletje ijs met koffie

Het antwoord was JA, iets wat mij enorm gelukkig maakte. Alle verschillende burgers van de kaart waren glutenvrij en konden dus gekozen worden. Er was wel een kanttekening; de snacks en friet worden in dezelfde frituur klaar gemaakt. Het nemen van friet, was dus op eigen risico, maar werd wel netjes van te voren gemeld. Dit soort kleine dingen laten mij zien dat restaurants er steeds meer mee bezig zijn. Dat er begrip is voor mensen met een glutenallergie en het niet gezien wordt als een 'gezondheidshype' die niet glutenvrije mensen helaas creëren.


Na niet al te lang wachten kwamen onze broodjes eraan en ik moet zeggen het zag er heerlijk uit! Toen kwam het lastige, hoe ga je in vredesnaam een hamburger netjes eten. Het kosten ons ongeveer 10 seconde om netjes los te laten en aan te vallen met onze handen. De enige echte manier om een hamburger te eten als je het mij vraagt. Zowel de burger als de frietjes waren iets wat koud, maar de smaak was heerlijk! Het duurde dus ook niet lang voor alles op was.

 

Daarna kwam de discussie, nemen we een toetje of niet. Zelf ben ik geen zoetekauw, maar daarin is mijn beste vriendin mijn tegenpool. We namen dus nog een toetje. Helaas waren er weinig glutenvrije opties; 2 toetjes of de keus voor 2 bolletjes ijs. Gelukkig stond er een toetje bij wat me aansprak; ijs met koffie, simpel maar lekker.

 

Thrill Grill Tilburg is als je het mij vraagt zeker een aanrader om te Genieten zonder Gluten. Naast het feit dat het lekker eten is en goede service biedt, is het ook niet al te duur. Een combinatie die bij glutenvrije opties vaak niet samen gaat.